PRINTEZIS POTPUNO ISKRENO: Šta očekuje od Zvezde, kako pamti Ivkovića, ko mu nedostaje i zašto voli Nedovića
Foto: Profimedia

Legenda Olimpijakosa

PRINTEZIS POTPUNO ISKRENO: Šta očekuje od Zvezde, kako pamti Ivkovića, ko mu nedostaje i zašto voli Nedovića

Košarka -

Bratski ili ne, Crvena zvezda i Olimpijakos ponovo će odmeriti snage u Evroligi i biće to jubilarni deseti susret dva crveno-bela tima.

Olimpijakos do sada ima sedam pobeda nad Crvenom zvezdom, a junak nekih od tih trijumfa bio je Jorgos Printezis.

I dalje se pamti "ona" utakmica iz 2020. godine, kada je upravo Printezis srušio Zvezdu, a sve to bio je idealan povod sa razgovor sa grčkim košarkaške.

Printezis u intervjuu za Meridian sport komentarisao narednu utakmicu, ali se i prisetio Vasilisa Spanulisa, Dude Ivkovića...

Ne krije Printezis da Spanulis i te kako nedostaje njegovom timu.

- Naravno, mnogo, ne samo meni, već celom timu. Godinama smo igrali zajedno, on je mnogo značio Olimpijakosu. Imamo dosta zajedničkih momenata, ne samo na terenu, već i van. Ali, razumem njegovo povlačenje, umoran je od košarke i želi da se posveti porodici. Mogu samo da mu poželim mnogo sreće – rekao je Printezis na početku razgovora za Meridian sport.

Prisetio se i legendarnog Dude Ivkovića, koji više nije sa nama.

- Dušan Ivković je bio veliki trener i čovek. Dosta mi je pomogao u karijeri. Ne samo kao trener, već i kao čovek. Sa njim sam postigao najveći uspeh u karijeri. Veoma sam tužan zbog njegovog odlaska.

Nemanja Nedović mu je nedavno ukrao pobedu u derbiju protiv Panatinaikosa.

- Odičan igrač. Kada je zdrav i u punoj snazi, ozbiljan je protivnik. Ima mentalitet pobednika. Volim kako igra, iako nas je pobedio. Video sam da se povredio sinoć. Želim mu brz oporavak i povratak na teren.

Pamti se 2020, ali i 2017. godina i čuveni duel Zvezde i Olimpijakosa u beogradskoj Areni.

- To je bio bitan meč za nas, kako bismo imali prednost domaćeg terena. Srećan sam što smo slavili. Znam da su navijači Zvezde bili razočarani, ali šta da se radi.

I za kraj, otkrio je Printezis i očekivanja od naredne utakmice.

- Biće neizvesna utakmica, kao i uvek. Očekujem da bude puna hala i dobro navijanje. Oni imaju dobar tim, dobro se poznaju jer je dosta povratnika. Neka bolji pobedi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track