ZVEZDA POBEDILA KRKU U NAJLUĐOJ UTAKMICI U SEZONI! Kalinić apsolutni heroj crveno-belih u završnici kakva se NE PAMTI u ABA ligi!
Foto: Starsport

ludilo

ZVEZDA POBEDILA KRKU U NAJLUĐOJ UTAKMICI U SEZONI! Kalinić apsolutni heroj crveno-belih u završnici kakva se NE PAMTI u ABA ligi!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle velike drame i preokreta Krku u Novom Mestu rezultatom 70:71 (16:12, 19:15, 24:15, 11:29).

Isklučenje Dejana Radonjića je momenat koji je bio ključan, a utakmicu je prelomio Nikola Kalinić nakon tehničke greške za trenera Krke u poslednjoj sekundi utakmice.

Crveno-beli su u poslednjoj četvrtini nadoknadili 18 poena prednosti, a Dejan Radonjić je isključen pri rezultatu 61:47 za Krku zbog dve uzastopne tehničke greške koje je dobio zbog prigovora nakon odluke sudija da dosude faul u napadu Dejanu Davidovcu i ne priznaju njegove poene.

Nakon tog trenutka, crveno-beli su zaigrali znatno bolje. Ekipu je vukao Davidovac koji je hladan kao špricer pogađao slobodna bacanja (14 pogođenih od ukupno 15 izvedenih) čime je imao veliki uticaj u neutralisanju ubedljivog vođstva domaćina.

Ipak, uloga heroja na kraju nije pripala njemu, već Nikoli Kaliniću, koji je na osam sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje.

Krka je pokušala da izbegne produžetke i brzo stigne do poena, međutim Gibs je napravio grešku i izgubio loptu, a umesto da crveno-beli imaju 1,3 sekunde da napadnu koš, dobili su poklon.

Dalibor Damjanović, trener Krke dobio je tehničku grešku zbog prigovora, a Kalinić je pogodio slobodno bacanje i tako doneo pobedu Zvezdi.

Kalinić je postigao 16 poena uz nešto slabije procente šuta iz igre. Davidovac je bio najefikasniji sa 19 poena bez promašaja iz igre (jedan od jedan za dva i tri poena) i uz pomenut učinak sa penala. Pored toga je imao i 10 skokova i tri ukradene lopte.

Za Krku je Stipčević postigao 16 poena, Gibs 14, a dvocifreni su bili i Kosi i Lapornik koji su završili utakmicu sa po 12 poena.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40. minut - 70:71 - Au, kakva završnica! Trojka Kalinića za izjednačenje! Ostalo je nekoliko sekundi za napad Krke. Gibs je napravio grešku, a treneru Krke je dosuđena tehnička zbog prigovora što je iskoristio Kalinić koji je pogodio slobodno bacanje za pobedu.

40. minut - 70:67 - Neverovatna trojka Gibsa! Pogodio je i to uz faul Lazića! Kalinić je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Gibs potom oba.

39. minut - 64:66 - Fantastičan potez Kalinića! Pogodio je uz faul, a zatim je i dodatno slobodno bacanje realizovao.

38. minut - 64:63 - Kosi precizan sa linije penala.

37. minut - 62:63 - Potpuno neverovatno zvuči činjenica da Zvezda ima prednost! Davidovac je ponovo imao slobodna bacanja.

36. minut - 62:59 - Pogodio je Davidovac bacanje, a onda i Marković trojku. Zvezda se vratila u igru. Sudije su u centru pažnje u ovim trenucima. Kaliniću je dosuđen faul u napadu, a onda je Macura završio utakmicu petim faulom. Davidovac nastavlja da pojačava poenterski učinak zahvaljujući penalima.

35. minut - 62:51 - Kao da je prethodna situacija uticala na stanje na terenu. Kalinić je pogodio trojku, a onda Davidovac jedno od dva bacanja. Potom još jedna tehnička, ovog puta Laporniku.

34. minut - 62:47 - Isključen je Dejan Radonjić! Prvo je trener crveno-belih dobio tehničku grešku zbog prigovora sudijama, potom i drugu zbog čega je morao da napusti teren u Novom Mestu. Trener crveno-belih nije bio zadovoljan odlukom da Davidovcu bude dosuđen faul u napadu i ne priznaju poeni.

33. minut - 60:45 - Moraće u serijama da pogađa Zvezda. Nakon trojke Kalinića Damjanović je tražio tajm-aut.

31. minut - 59:42 - Faul u napadu Kosija, zatim promašaj Ivanovića za tri poena.

Treća četvrtina:

30. minut - 59:42 - Trojka Stefana Markovića nakon poena Gibsa sa poludistance, ali Kosiju je potom omogućeno da pogodi zicer. Da dodatno pogorša situaciju Zvezdi potrudio se Stipčević koji je pogodio novu trojku za Krku.

28. minut - 50:36 - Nije dobro... Simonović je uz pomoć Stefana Marković i jednog člana lekarske ekipe napustio parket nakon što je nezgodno zgazio i povredio levi zglob. Slobodna bacanja umesto njega je izveo Davidovac.

27. minut - 48:34 - Neprestano greše košarkaši Zvezde i zaista se nalaze u ozbiljnom problemu. Ipak, Lazić je posle promaene trojke ukrao loptu i položio je u koš.

25. minut - 48:32 - teška situacija za crveno-bele koji igraju očajnu u drugom poluvremenu dok rival ređa trojku za trojkom!

22. minut - 41:29 - Težak šut i pogodak Voltersa, a onda nova trojka Lapornika, zatim i Stipčevića.

Druga četvrtina:

20. minut - 35:27 - Nakon dužeg perioda evo poena za Zvezdu, Volters je pogodio dvojku. Nakon što je Zvezda počela drugu četvrtinu sa dve vezane trojke čime je preuzela vođstvo usledio je ozbiljan pad. Igra gostiju se raspala što je Krka maksimalno iskoristila kako bi na poluvreme otišla sa osam poena prednosti.

19. minut - 35:25 - Novom trojkom Lapornika, Krka je stigla do dvocifrene prednosti, a na drugoj strani Mitrović je napravio faul u napadu.

18. minut - 30:25 - Nesporazum u odbrani crveno-belih. Lapornik je ostao potpuno sam pri šutu za tri poena.

17. minut - 27:25 - dosta prekida u prvom poluvremenu. Kalinić je pogodio, potom i Davidovac preko slobodnih bacanja.

15. minut - 25:21 - Kosi pa Špan sa linije slobodnih bacanja pogodili su za Krku.

13. minut - 20:21 - Uzvraća Kosi trojkom, a Stipaničev je vratio prednost domaćinu.

12. minut - 17:21 - I odmah dve nove za crveno-bele, zahvaljujući Davidovcu i ponovo Holinsu.

11. minut - 17:15 - Tek je 35 sekundi prošlo u drugoj deonici, a trener Krke, Dalibor damjanović, već je tražio tajm-aut. Razlog za to je trojka Ostina Holinsa.

Prva četvrtina:

10. minut - 16:12 - Neprijatna situacija ispod Zvezdinog koša. Macura je ostao na parketu, nakon što je Stefan Marković pao preko njegove ruke kao posledica borbe za loptu. Na sreću, košarkaš Krke nije povređen.

9. minut - 14:11 - Samo jedno od dva slobodna bacanja je pogodio Mitrović, ali potom je oba puta bio precizan Davidovac.

8. minut - 14:8 - Već dve blokade Lapornika, a onda i tehnička greška za Branka Lazića. Zvezdin bek se prvo žalio na odluku sudija da dosude faul, a onda je rekao nešto zbog čega je kažnjen.

7. minut - 13:8 - I još jedna trojka Krke, ovog puta je Gibs pogodio, nakon što je do poena stigao i Mitrović.

4. minut - 10:6 - Odličan početak za Krku. Posle promašaja Lazarevića, Stipčević je sa poludistance stigao do novih poena, a onda je Volters poentirao iz kontranapada.

3. minut - 8:4 - Cirbes, pa onda i Macura, koš za koš, a onda nova trojka za domaćina. Stipčević je ovog puta bio precizan.

2. minut - 3:2 - Evo i prvih poena, Nejt Volters je pogodio nakon što je Stefan Lazarević izgubio loptu u prvom napadu. Uzvratio je Stipaničev, prva trojka na utakmici.

1. minut - 0:0 - Utakmica je počela.

Utakmica u Novom Mestu dolazi u daleko boljem momentu za crveno-bele u odnosu na domaćina, s obzirom na to da je aktuelni šampion regionalnog takmičenja u Sloveniju stigao posle dve vezane pobede u Evroligi, kao i trijumfa protiv Cibone u ABA ligi.

Crveno-belima problem može da predstavlja činjenica da su u poslednjih šest dana odigrali dva meča, a da su protiv Olimpijakosa igrali pre dva dana, tačnije u četvrtak.

Sa druge strane Krka je zabeležila četiri vezana abaligaška poraza, uključujući i utakmicu koju su kao domaćin igrali protiv Borca.

Uprkos formi dve ekipe, ali i činjenici da Crvena zvezda deli prvo mesto sa jednim porazom u 10 kola, a da Krka ima tri pobede od početka sezone, Dejan Radonjić trener crveno-belih poručio je da okolnosti pod kojima njegov tim igra utakmicu nisu lake.

- Svesni smo činjenice da idemo na gostovanje ekipi koja će dati sve od sebe da nas savlada na svom parketu. Moramo biti spremni da u otežavajućim okolnostima damo sve od sebe kako bi došli do novih bodova - rekao je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Krke, Dalibor Damjanović, otkrio je zašto je duel sa Zvezdom najlakši za njegovu ekipu.

- Njihov najveći kvalitet je odbrana, koja zadaje probleme praktično svim protivnicima u Evroligi, gde je tim sa najboljom odbranom. Ne očekujem čuda od momaka, ali biće nam to jedna od najlakših utakmica, jer su Beograđani favoriti cele lige i njeni višestruki šampioni, a imaju i veoma dobrog trenera koji ih odlično vodi. Samo želim da momci daju sve od sebe - poručio je Damjanović.

Kurir sport

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track