BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE ZA DEVOJČICE: Ćićevac razvija sportski podmladak
Foto: Ž. M.

BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE ZA DEVOJČICE: Ćićevac razvija sportski podmladak

Košarka -

Pored rukometa, gimnastike, karatea i tenisa, devojčice u Ćićevcu, od nedavno, mogu da se bave i košarkom.

Omladinski košarkaški klub Ćićevac u saradnji sa Pokretom za žensku košarku Marine Maljković, jedne od najcenjenijih košarkaških stručnjaka i selektorke ženske Košarkaške reprezentacije Srbije, organizovao je besplatne treninge za devojčice od 7 do 14 godina. Projekat „Besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ promovisan je u Sportskom centru u Ćićevcu, kada je održan i prvi trening koji je zajedno sa trenerima iz ovdašnjeg kluba vodio Ilija Kovačić, član stručnog štaba ženske seniorske reprezentacije.

Prvom treningu u Cicevcu prisustvovalo je oko dvadesetak devojčica, koje su potvrdile da im se ovaj sport dopada.

košarkašice, Ćićevac
foto: Ž. M.

Pored novih lopti uz pomoć kojih će trenirati, predstavnici Škole košarke Marine Maljković podelili su im i majice sa logom Pokreta za žensku košarku.

Redovni besplatni treninzi, koji ce se pored velikog broja gradova i opština u Srbiji, sprovodi i u Cicevcu, omogućiće talentovanim devojčicama da se razvijaju na pravi način, ali i da se izgrade kao košarkašice.

OKK Cicevac sprovodiće besplatne treninge u skladu sa ciljem projekta besplatnih škola košarke za devojćice, a koji se osim stvaranja veće igračke baze za žensku košarku u Srbiji, odnosi i na kreiranje šireg košarkaškog okruženja i interesovanja devojčica za ovaj sport.

Predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić je, u ime lokalne samouprave, dala punu podršku ovom projektu.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track