LEGENDA SE VRATILA U ZVEZDU: Crveno-beli dobili počasnog predsednika!
Foto: Zorana Jevtic

skupština

LEGENDA SE VRATILA U ZVEZDU: Crveno-beli dobili počasnog predsednika!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda na skupštini u ponedeljak dobio je veliko pojačanje.

Jedno od najvećih imena ovog kluba kroz istoriju Vladimir Cvetković vratio se u klub.

Legendarni košarkaš, reprezentativac, a potom i direktor FK Crvena zvezda, koju je u tandemu sa Draganom DŽajićem 1991. godine odveo Zvezdu do evropske i svetske titule. Dugogodišnji generalni sekretar fudbalske sekcije, iz njegovog najuspešnijeg perioda u istoriji, izabran je za počasnog predsednika kluba s Malog Kalamegdana.

Dragan Džajić, Vladimir Cvetković
foto: Zorana Jevtić

Veliki Vladimir kako su mu navijači dali nadimak, ili Cvele kago ga oslovljavaju prijatelji, pa i ogromna većina simpatizera crveno-belih, ime izgradio je u crveno- belom dresu, gde je za 13 sezona osvojio dve nacionalne titule i jedan domaći kup. U najdražem dresu je odigrao svoju prvu i poslednju profesionalnu utakmicu.

Bio je i deo reprezentacije Jugoslavije, s kojom je osvojio četiri srebra - jedno olimpijsko, dva svetska i jedno evropsko.

Treba reći da će Cvetković biti drugi počasni predsednik u istoriji KK Crvena zvzeda, posle nobelovca Iva Andrića

Pored Cvetkovića članovi skupštine Crvene zvezde postali su Nikola Vučević, Darko Miličić, Igor Rakočević, Miloš Ninković, Vladislav Lale Lučić,Marko Simonović, Branko Lazić, Zagorka Žeravica( supruga Ranka Žeravice), glumci Gordan Kičić, Aca Radojičić, Milan Kalinić, Srđan Timarov,pevač Momčilo Bajagić Bajaga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track