ZVEZDA ČEKALA PETRUŠEVA, ATAMAN STOPIRAO DOLAZAK: Maik Cirbes ostaje do kraja sezone na Kališu!
Foto: Starsport©, Profimedia, KK Crvena Zvezda

turčin odlučio

ZVEZDA ČEKALA PETRUŠEVA, ATAMAN STOPIRAO DOLAZAK: Maik Cirbes ostaje do kraja sezone na Kališu!

Košarka -

Crveno-beli ulaze u drugi deo sezone sa istim igračkim kadrom

Navijači Crvene zvezde tokom jučerašnjeg dana s nestrpljenjem su čekali transfer Filipa Petruševa iz Efesa. A, onda je trener turskog tima Ergin Ataman stopirao prelazak mladog srpskog centra na Kališ.

Filip Petrušev
foto: Printscreen

Želela je Crvena zvezda Filipa Petruševa, trener Dejan Radonjić ga je hteo u rotaciji, jer je košarkaš po njegovom ukusu. I mladi centar srpske reprezentacije hteo je opet u Beograd, jer je bio nezadovoljan statusom i minutažom koju dobija u Istanbulu. Međutim, trener Efesa Ergin Ataman imao je poslednju reč.

Ergin Ataman
foto: Starsport©

S obzirom da je istekao rok za licenciranje novih košarkaša za Evroligu, sada je izvesno da će nemački košarkaš Maik Cirbes ostati u Crvenoj zvezdi. Ugovor koji mu traje do 31. decembra 2021. godine biće produžen do kraja sezone.

Maik Cirbes
foto: Starsport

Činjenica da Crvena zvezda nije uspela da pronađe adekvatno rešenje na poziciji centra za Evroligu pokazuje da šampion ABA lige i Srbije nema finansijska sredstva koja su mogla da zadovolje platu koju su tražili igrači poput Kaleba Tarževskog, Grega Monroa, Norvela Pelea ili Kajla O`Kvina. Od početka sezone crveno-beli su igrački kadar osvežili jedino angažovanjem Stefana Markovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track