DRAMATIČNO U ISTANBULU: Moerman "trojkom" u poslednjoj sekundi doneo pobedu Efesu protiv Panatinaikosa VIDEO
Foto: AP

EVROLIGA

DRAMATIČNO U ISTANBULU: Moerman "trojkom" u poslednjoj sekundi doneo pobedu Efesu protiv Panatinaikosa VIDEO

Košarka -

Nemanja Nedović odličan u timu Atinjana sa 20 poena, koliko je dao i najbolji igrač Evrope i reprezentativac srbije vasilije Micić

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Panatinaikos u 20. kolu Evrolige, u Istanbulu - trojkom Adriena Moermana u poslednjim sekundama utakmice, za 82:81.

Francuz je bio staložen kad je bilo najvažnije, miran na šutu, koji je pravio ključnu razliku u ovoj utakmici, pogodio je i svom timu doneo dragocen trijumf i održao ga u Top 8 evroligaša.

Nemanja Nedović
foto: Profimedia

Malo ko se nadao ovako tesnoj utakmici imajući u vidu rejting oba tima i formu koju prikazuju ove sezone. Atinjani su, može se to slobodno konstatovati posle svega viđenog, ispustili pobedu koju im je skoro nacrtao sjajni Nemanja Nedović, najefikasniji kod gostiju sa 20 poena.

Vasilije Micić, Efes
foto: Starsport©

Kod Efesa, to je bio najbolji igrač Evrope i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa istim poenterskim učinkom, ali nije pogodio ni jednu "trojku" iz sedam pokušaja! To, ipak, nije toliko poremetilo domaći sastav koji je imao druge adute u prelomnim trenucima, ovog puta Moermana, koji je sjajnu partiju krunisao sa 15 poena.

Efes posle ove pobede ima polovičan skor 10-10, PAO ostaje pri samom dnu tabele sa učinkom 4-15.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track