CRVENA ZVEZDA SE OPET UPLAŠILA DA POBEDI U EVROLIGI: Poklonili trijumf Asvelu, kao ranije CSKA, Efesu i Zenitu!
Foto: www.kkcrvenazvezda.rs

brige na kališu

CRVENA ZVEZDA SE OPET UPLAŠILA DA POBEDI U EVROLIGI: Poklonili trijumf Asvelu, kao ranije CSKA, Efesu i Zenitu!

Košarka -

Sa ovim pobedama crveno-beli bi bili sigurno među osam ekipa u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su još jednu dobijenu utakmice ove sezone u Evroligi. Poraz od Asvela (67:69) zaboleo je sve pristalice crveno-belih, ali i sve iskrene ljubitelje košarke.

Dejan Radonjić
foto: Starsportphoto

Crvenoj zvezdi se desilo "već viđeno" protiv Asvela, da su imali veliku prednost, a onda je introventnim i bezidejnim napadima, uz očajnu odbranu istopili i u poslednjim minutima izgubili utakmicu. Isti scenario kao protiv CSKA, Efesa ili Zenita. Sa ove četiri pobede, Crvena zvezda danas ne bi bila na 15. mestu Evrolige sa skorom 7/12, već na osmoj poziciji sa samo trijumfom manje od ekipa koje se nalaze na deobi od četvrtog do sedmog mesta.

Ognjen Dobrić
foto: Dado Đilas

Treba pomenuti da je Crvena zvezda protiv Asvela bila kompletna, da se ekipa oporavila od korone, dok je Asvel bio lišen usloge četvorice košarkaša Dejvida Lajtija ,Vilijamsa Hauarda,Viktora Vembanjame i Elija Okoboa, dok im se tokom prvog dela povredio Antoan Dio. Defanzivna igra crveno-belih nije dala rezultat, pa se prednost od 14 poena istopila, jer su Francuzi svesno rizikovali, dok je naš šampion igrao ziheraški.

Crvena zvezda, Asvel, Nikola Kalinić
foto: @starsport

Crvena zvezda je opet potvrdila staru boljku da solidno igra do 37. minuta, a onda prosto nestane. Tako je bilo i ovaj put, posebno što je Nikola Kalinić bio van terena zbgo pet ličnih, a Ognjen Dobrić dobro čuvan. Imala je Zvezda poslednji napad, ali ga je toliko loše odigrala, da su se i Francuzi iznenadili.

Nemaju crveno-beli mnogo vremena za odmor, jer već u ponedeljak gostuju Cedevita Olimpiji (18) u ABA ligi, a onda u četvrtak igraju u Pireju protiv Olimpijakosa u nastavku Evrolige.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track