DEJAN RADONJIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN: Popularni Radonja puni 52. godine, od košarkaša ZVEZDE sutra želi samo POBEDU!
Foto: Starsport

najtrofejniji

DEJAN RADONJIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN: Popularni Radonja puni 52. godine, od košarkaša ZVEZDE sutra želi samo POBEDU!

Košarka -

Trofejni stručnjak prvi put je stigao na Kališ 2013. godine

Najtrofejniji trener u istoriji KK Crvena zvezda Dejan Radonjić danas proslavlja rođendan, svoj 52. Klub je stručnjaku poželeo sve najbolje putem društvenih mreža.

Kakvu je rođendansku želju Dejan Radonjić zamislio ne znamo, ali smo sigurno da bi mnogo voleo da mu košarkaši Crvene zvezde sutra podare pobedu. Crveno-beli sutra igraju protiv Monaka u Evroligi, dočekuju ih u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 19.00 časova.

U aprilu 2013. Radonjić je postavljen za trenera Crvene zvezde. U toj sezoni je izborio prvo finale ABA lige u istoriji kluba, koje je Zvezdi donelo i učešće u Evroligi posle pauze od 13 godina. Otada, pa do sada traje niska osvajanja trofeja crveno-belih pod komandom Dejana Radonjića.

Dejan Radonjić
foto: Starsport

Sa Crvenom zvezdom osvojio je 12 trofeja, što ga čini najuspešnijim stručnjakom u dugoj i bogatoj istoriji kluba. Po četiri puta Dejan Radonjić osvajao je regionalnu ABA ligu, košarkašku ligu Srbije i Kup Radivoja Koraća. Trofeje je uzimao i kao trener Budućnosti i Bajerna.

Dejan Radonjić
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Rođen je u Podgorici, a poreklo vuče iz plemena Kuči. Svoj privatni život već decenijama ljubomorno čuva od javnosti i medija. Oženjen je Milicom koju je upoznao u Cetinju, kada je bio član Lovćena. Imaju dvoje dece, ćerku Jovanu i sina Petra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track