SJAJNA NBA NOĆ: Voriorsi srušili Kingse, Klipersi slavili u derbiju Los Anđelesa (VIDEO)
Foto: AP

NBA

SJAJNA NBA NOĆ: Voriorsi srušili Kingse, Klipersi slavili u derbiju Los Anđelesa (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Sakramento sa 126:114 i ostvarili osmu uzastopnu pobedu.

Sedmorica igrača Voriorsa postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Klej Tompson sa 23 poena, uz sedam asistencija i pet skokova, a pogodio je prvih sedam šuteva.

Stefen Kari u pobedi je učestvovao sa 20 poena i sedam asistencija, a Džonatan Kamings sa 18 poena i sedam skokova.

U ekipi Sakramenta najefikasniji su bili Devion Mičel sa 26 poena i osam asistencija i Harison Barns sa 25 poena i pet skokova.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su gradskog rivala Lejkerse sa 111:110. Redži Džekson postigao je 25 poena za Kliperse, od kojih i odlučujući koš četiri sekunde pre kraja. On je imao još osam skokova i šest asistencija. Markus Moris postigao je 29 poena uz sedam skokova, a Serž Ibaka 20 poena uz osam skokova.

Četiri minuta pre kraja treće četvrtine Klipersi su vodili sa 17 razlike, a u poslednje 63 sekunde obe ekipe su pet puta bile u vodjstvu, uključujući i pobednički koš Džeksona.

Igrač Lejkersa Entoni Dejvis promašio je koš za pobedu u poslednjim trenucima utakmice. On je meč završio sa 30 poena, 17 skokova, dve ukradene lopte, dve asistencije i dve blokade. Malik Monk dodao je 21 poen, uz sedam asistencija i šest skokova, a Rasel Vestbruk 17 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi nije bilo Lebrona Džejmsa, petu uzastopnu utakmicu, zbog problema sa levim kolenom.

Košarkaši Toronta pobedili su posle produžetka Čikago sa 127:120 i prekinuli niz od pet poraza u medjusobnim duelima. Paskal Sjakam predvodio je Reptorse do četvrte uzastopne pobede sa 25 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a po 21 poen dodali su Skoti Barns, O Dži Anunobi i Fred Vanvlit, koji je imao i devet asistencija.

U poraženoj ekipi Nikola Vučević postigao je 30 poena, uz 18 skokova, a Demar Derozan 28 poena, uz sedam asistencija i šest skokova.

Košarkaši Majamija pobedili su San Antonio sa 112:95 i prekinuli niz od tri poraza, a Minesota je bila bolja od Detroita sa 128:117 i ostvarila petu pobedu u poslednjih šest utakmica.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track