ZVEZDA SE POŠTENO PREZNOJILA, ALI POBEDILA MEGU: Fantastični Kuzmić vodio crveno-bele do trijumfa na teškom gostovanju
Foto: Starsport

aba liga

ZVEZDA SE POŠTENO PREZNOJILA, ALI POBEDILA MEGU: Fantastični Kuzmić vodio crveno-bele do trijumfa na teškom gostovanju

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u 19. kolu ABA lige Megu u gostima rezultatom 69:76.(20:25, 25:15, 18:12, 13:17)

Nakon nešto lošijeg početka, lider ABA lige zaigrao je odlično u drugom poluvremenu, a tek u završnici Mega je uspela da ublaži poraz.

Najbolji u ekipi Dejana Radonjića bio je Ognjen Kuzmić koji je već u prvoj četvrtini imao devet poena. Visoki centar je meč završio sa 17 poena, šest skokova, od čega čak pet u napadu i indeskom korisnosti od 21. Ognjen Dobrić je imao 11 poena, kao i Nikola Ivanović koji je zabeležio šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.

U poraženom sastavu istakao se Karlo Matković sa 20 poena i četiri skoka, dok je Aleksa Uskoković košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Megi dodao 13 uz pet poena, tri skoka i dve ukradene lopte.

Zvezda sada ima skor od 16 pobeda i jednog poraza, dok Mega ima osam pobeda i devet poraza.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Zadar, a Mega u zaostalom meču 14. kola gostuje Studentskom centru.

1 / 5 Foto: Starsport

Kraj meča:

Četvrta četvrtina:

40' - 69:76 - Odličan posao u završnici je odradio Davidovac. Najpre je pogodio jedno slobodno bacanje, a potom je između trojice protivničkih igrača stigao do skoka i poena iz odbojke.

38' - 64:73 - Ne predaju se košarkaši domaće ekipe, poene je sa slobodnih bacanja postigao sjajni Matković, a onda i trojka za Megu koju je pogodio Uskoković.

37' - 62:73 - I odmah nakon kratke pauze četiri vezana poena Kuzmića, a oba puta je poentirao centar crveno-belih nakon ofanzivnog skoka.

35' - 60:69 - Trojka Đurišića je znak za Radonjića da zatraži tajm-aut kako ne bi dozvolio opuštanje svojih igrača.

33' - 56:69 - Ne nalazi se Mega nikako u dobroj situaciji, Dobrić je vezao četiri poena, stigao do dvocifrenog učinka i povisio prednost crveno-belih.

Treća četvrtina:

30' - 52:63 - Silovito je Zvezda završila treću deonicu i tako došla do ozbilijnije prednosti pred poslednjih 10 minuta. Trojku Branka Lazića ispratila je dobra odbrana, a poene u poslednjem napadu je postigao Kalinić koji nema nijedan promašaj na ovom meču (4/4 šut).

28' - 52:58 - Uskoković je motivisan protiv kluba odakle je otišao na pozajmicu u Megu. Ukradena lopta, zatim poeni iz kontranapada. Na to poenima odgovorili Ivanović i Kalinić..

27' - 49:54 - Ne preterano efikasna četvrtina, ali četvrtina koja nam je donela veliku borbu. Vajt je pogodio trojku, što je njegov prvi pogodak iz igre na ovoj utakmici, na drugoj strani Simanić i Rudan održavaju rezultatsku neizvesnost.

22' - 45:47 - Prvi poeni u drugom poluvremenu delo su Matkovića i Kuzmića koji su na identičan način otvorili utakmicu, a Nikola Kalinić je dobio tehničku grešku zbog reakcije na jednu odluku sudija.

Druga četvrtina:

20' - 40:45 - Na kraju prvog poluvremena su se odlično snašli crveno-beli. Zahvaljujući dve vezane trojke na pauzu su otišli sa prednosti od pet poena. Najpre je Ostin Holins pogodio, a potom je za poslednji napad u igru ušao Davidovac koji je u poslednjim sekundama prvog dela bio precizan sa distance.

Dejan Davidovac, Crvena zvezda, Zvezda
foto: Starsport

17' - 36:36 - Posle dužeg perioda Zvezda je stigla ponovo do prednosti, ali je Boriša Simanić zakucavanjem do vođstvo pretvorio u izjednačenje nakon čega je Dejan Radonjić imao žustru raspravu sa sudijama.

13' - 29:28 - Vezao je poene Dobrić, odgovorio mu je Uskoković, a nakon poena Ivanovića, trener Mege Vlada Jovanović je zatražio tajm-aut.

Prva četvrtina:

10' - 25:20 - Odlični momenti Luke Cerovine, sada i njegovih brzih pet poena zahvaljujući preciznom šutu za tri poena. Prva četvrtina je završena poenima Lazića sa linije slobodnih bacanja.

8' - 19:17 - Napadački vrlo dobra prva četvrtina. Kuzmić je nerešiva enigma za sada. Ima centar crveno-belih već devet poena, ali je Karlo Matković još bolje ušao u meč i već je dvocifren sa 12 poena.

3' - 9:7 - Atomski start Mege i brzih pet poena Jovića i četiri Matkovića. Sa druge strane Eron Vajt je otvorio meč poenima, pet je potom dodao Kuzmić.

1' - Utakmica je počela!

Košarkaški mečevi ponedeljkom nisu iznenađanje, ali termin od 15.30 predstavlja nešto na šta ljubitelji sporta pod obručima nisu navikli.

Pred kraj prvog radnog dana u tekućoj sedmici u Beogradu je na programu izuzetno zanimljiv meč. Mega basket dočekuje Crvenu zvezdu u okviru 19. kola Aba lige.

Izabranici Dejana Radonjića drže suverno lidersku poziciju na tabeli, ali do kraja ligaškog dela sezone čeka ih paklen raspored. Zbog toga nemaju prava na kiks na gostovanju timu Vlade Jovanovića.

Mega, Vladimir Jovanović
foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Mega je već pokazala koliko može da bude nezgodan rival za favorite. Mladi beogradski tim savladao je Partizan u sred Pionira! To je više nego dovoljan poziv na oprez crveno-belima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track