BEOGRAD OZBILJAN KANDIDAT ZA F4 EVROLIGE: Evo šta će uticati na konačnu odluku!
Foto: EPA

dilema

BEOGRAD OZBILJAN KANDIDAT ZA F4 EVROLIGE: Evo šta će uticati na konačnu odluku!

Košarka -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao strastveni ljubitelj košarke, već je obavio veliki posao, tako da čelnici Evrolige i dalje prestonicu Srbije tretiraju kao adekvatnu zamenu ako turnir ne bude u Nemačkoj!

Evroliga još nema konačnu odluku o domaćinu Fajnal fora, pošto je odranije izabrani Keln pod upitnikom zbog strogih pravila u Nemačkoj u vezi sa virusom korona. Kako trenutno stvari stoje, Keln jeste favorit, ali Beograd celu situaciju pomno prati sa strane i već je podneo zahtev da "uskoči" kao zamena.

Koliko Evroliga ozbiljno razmatra Beograd govori i to da je spremna da promeni datum održavanja završnog turnira i, ukoliko prestonica Srbije opet dobije poverenje, pomeri ga na vikend ranije (20. - 22. maj), piše specijalizovani portal "Basket njuz".

Usijanje dana, Goran Vesić
foto: Kurir

Evroliga i dalje ozbiljno shvata Beograd kao domaćina. Veliki posao je obavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, poznat i kao strastveni ljubitelj košarke, tako da postoji mogućnost da najbolji klubovi Evrope ponovo stignu u Beograd. Konačna odluka, međutim, još nije doneta jer se čekaju odluke nemačkih vlasti.

Postoje najave da će sledeće nedelje pristati na odluku da 50 odsto bude popunjenost hala na sportskih priredbama, a da u maju da neće biti ograničenja ukoliko se stiša pandemija.

U slučaju da Beograd bude domaćin, kao što je bio pre četiri godine kada je Real Madrid bio šampion, onda bi Berlin bio organizator 2023.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track