SAMO DVOJICA SRBA SU DALI VIŠE KOŠEVA OD JOKIĆA: Nikola za PETAMA dvojici VELIKANA svetske košarke!
Foto: AP, EPA/Etienne Laurent, Profimedia

nba liga

SAMO DVOJICA SRBA SU DALI VIŠE KOŠEVA OD JOKIĆA: Nikola za PETAMA dvojici VELIKANA svetske košarke!

Košarka -

Sjajno igra Nikola Jokić, ali će još dugo morati da "rudari" kako bi došao na prvo mesto strelaca Srba u NBA ligi. Takođe, Bogdan Bogdanović nedavno je obeležio jubilej u dresu Atlante, kada je na susretu sa Indijanom stigao do svog 4000. poena u najjačoj ligi sveta.

Jako mali broj igrača sa teritorije naše zemlje može se pohvaliti sličnim uspehom, a ukoliko se baci pogled na brojke, jasno vidimo da je blizu velikog jubileja, ali i postavljanja teško dostižnog rekorda upravo maestralni centar i ubedljivo najbolji igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Vlade Divac, Reuter, Predrag Stojaković

Samo dvojica Srba su uspeli da postignu petocifreni broj poena. To su košarkaške legende Predrag Stojaković (13.647) i Vlade Divac (13.398).

Fantastičnim partijama Jokić je stigao do brojke od 9.600 ukupno datih poena u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. O aktuelnom MVP-u najjače lige na svetu nema se šta mnogo reći osim - noćna mora za čuvare protivničkih klubova. Način na koji se Jokić poigrava sa protivničkim centrima je nešto što će se dugo prepričavati, a nema sumnje da će, ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, izbiti na prvo mesto liste strelaca među srpskim košarkašima.

Takođe, čekamo i njegov jubilej od 10.000 poena, potrebno mu je još 400, a ostalo je još 30 utakmica do kraja regularnog dela NBA šampionata, tako da se očekuje da NBA superstar iz Sombora sa lakoćom "preskoči" magičnu cifru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track