BLOKADA LAŽNOM MVP-U: Tretman medija u Americi je NEPODNOŠLJIV! Jokić drugu godinu zaredom doživljava identičnu stvar
Foto: Profimedia

borba sa vetrenjačama

BLOKADA LAŽNOM MVP-U: Tretman medija u Americi je NEPODNOŠLJIV! Jokić drugu godinu zaredom doživljava identičnu stvar

Košarka -

Srpski košarkaš je treći put u sezoni napravio blokadu za pobedu,

Nikola Jokić je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu u NBA ligi, a susret sa Torotnom na gostujućem terenu obeležila je njegova rampa u poslednjoj sekundi.

Denver je Kanađane pobedio rezultatom 110:109 u noći između subote i nedelje, a blokada srpskog centra nad O Džijem Anunobijem je njegova treća pobedonosna u ovoj sezoni po čemu je jedinstven u najjačoj ligi na svetu. Međutim, po mnogo čemu je Jokić daleko iznad svih igrača u NBA.

Na primer, po stavki koju mnogi smatraju izuzetno važnom - indeksu efikasnosti od čak 33,23. Ukoliko održi ritam Nikola će sezonu završiti sa indeksom kakav nisu imali ni najbolji košarkaši u istoriji lige, a pored toga predvodi ligu po dabl-dabl i tripl-dabl učincima.

Jokićeve brojke su slične onima koje je beležio prethodne sezone kada je proglašen za najkorisnijeg igrača, a kada se sve gore navedeno uzme u obzir, utisak je da ove sezone igra još bolje nego prošle, što naravno nije garancija da će na kraju drugi put zaredom osvojiti MVP trofej.

Embid - lažni MVP

Jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu pored Nikole Jokića je Džoel Embid. Kao i prethodne sezone, važniji mediji u Americi još uvek ne stavljaju Srbina na poziciju favorita za osvajanje nagrade iako je NBA liga saopštila da je on prestigao Kamerunca u trci.

Embida je njegova Filadelfija već proglasila za MVP-a jer je u nedelju ujutru zabeležio četvrti tripl-dabl u karijeri, iako je Jokić samo u januaru imao sedam takvih učinaka, a od početka sezone čak 15.

A jedan od onih koji smatraju da Jokićeve partije nisu dovoljno dobre za odbranu trofeja je Stiven Entoni Smit, voditelj i komentator televizije ESPN, koji je nedavno Srbina stavio tek na četvrto mesto liste favorita za nagradu.

NIKOLA JOKIĆ

Minutaža: 33 po utakmici

Poeni: 25,8 po utakmici

Asistencije: 7,9 po utakmici

Skokovi: 13,7 po utakmici

Ukradene lopte: 1,4 po utakmici

Blokade: 0,8 po utakmici

Procenat šuta: 57,6 po utakmici

Izvedenih slobodnih bacanja: 5,6 po utakmici

PER indeks: 33,23 po utakmici

DŽOEL EMBID

Minutaža: 33 po utakmici

Poeni: 29,5 po utakmici

Asistencije: 4,5 po utakmici

Skokovi: 11,2 po utakmici

Ukradene lopte: 1 po utakmici

Blokade: 1,5 po utakmici

Procenat šuta: 49,2 po utakmici

Izvedenih slobodnih bacanja: 11,1 po utakmici

PER indeks: 32,14 po utakmici

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track