BRANILAC TROFEJA SILOVIT NA STARTU, POBEDA OD 44 RAZLIKE! Košarkaši Zvezde pregazili kragujevački Radnički u Nišu VIDEO
Foto: Nebojsa Parausic / MN press / KSS

KUP RADIVOJA KORAĆA

BRANILAC TROFEJA SILOVIT NA STARTU, POBEDA OD 44 RAZLIKE! Košarkaši Zvezde pregazili kragujevački Radnički u Nišu VIDEO

Košarka -

Od četvrtka do nedelje (17-20. februara) održaće se u Nišu turnir nacionalnog kupa Srbije - "Kup Radivoja Koraća".

Košarkaši Crvene zvezde su uspešno počeli odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća, jer su u niškom "Čairu" pregazili kragujevački Radnički i ostvarili ubedljivu pobedu sa 103:59. Razlika u klasi je bila evidentna od samog početka meča, koji je obeležio sjajni Stefan Marković sa čak tri trojke za samo tri minuta. Pitanje pobednika je rešeno već u prvoj četvrtini, koju je beogradski tim završio sa 15 poena razlike.

Na poluvremenu je bilo 33 razlike za crveno-bele, pa im je preostalo samo da rutinski privedu utakmicu kraju. Plasman u polufinale nijednog trenutka se nije dovodio u pitanje, mada se ekipi iz Kragujevca mora odati priznanje na borbenosti u duelu sa izrazitim favoritom, čija pobeda se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 18 poena, Stefan Marković je postigao 16, Lazić i Holins po 11, a Dobrić i Kalinić po 10 poena. U redovima Radničkog, 17 poena je imao Raško Katić, Đerasimović je dao 15, a Veljović osam.

Crvena zvezda će u polufinalu igrati sa Megom koja je bila bolja od Zlatibora.

4. četvrtina

Na početku poslednje deonice meča navijači Crvene zvezde napravili bakljadu u niškom "Čairu". Trojka i Davidovca za novo slavlje Zvezdinih pristalica!

3. četvrtina

Bez poena u prva dva minuta igre. Sredinom deonice gledamo dalekometnu paljbu, nema više ni pokušaja prodora. Đerasimović sa jedne, a onda Dobrić sa druge strane pogađa. Marko Gerasimović u kratkom roku postiže 11 poena za Radnički.

2. četvrtina

Zvezda povećava prednost na poluvremenu 33 razlike! Evidentna je razlika u klasi! Sredinom ove deonice na parketu i Kalinić, da malo oseti parket u Nišu. Vrlo brzo postiže trojku. Stefan Marković je glavni protagonista, diktira tempo Zvezdine igre!

1. četvrtina

Pitanje pobednika je praktično rešeno u prvoj četvrtini. Zvezda je stekla prednost od 15 poena razlike, a mogla je ovu deonicu da okonča i sa većom prednošću, jer su pri kraju smanjili gas! Crvena zvezda je bila dominantna u skoku.

Tri trojke izvanrednog Stefana Markovića na početku utakmice i to u roku od samo tri minuta! Crveno-beli odlično počeli meč! Usporio je malo tempo meča, ali krenulo je furiozno na krilima Stefana Markovića. Momci iz Kragujevca se hrabro bore, ali imaju malo problema sa kontrolom skoka i trenutno Zvezda vodi 27:12

Hala "Čair" u Nišu. Sudije: Milivoje Jovčić, Nemanja Ninković, Petar Pešić

Prve petorke:

C. zvezda: Kuzmić, Vajt, Marković, Holins, Kalinić

Radnički, Kragujevac: Ivić, Dumić, Đerasimović, Katić i Veljović

Titulu iz 2021. godine brani Crvena zvezda, a prvi protivnik u četvrtfinalu biće im kragujevački Radnički. Početak utakmice u niškoj hali "Čair" je u 18 časova.

Zvezda je navikla na paklen ritam, a u Niš je ekipa trenera Dejana Radonjića stigla relativno sveža i odmorna, pošto je poslednji meč odigrala "sa pola gasa" u nedelju protiv Zadra u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Dejan Radonjić će na raspolaganju imati sve bitne igrače, izuzev Cirbesa. Sa druge strane će biti Radnički koji je izgubio ritam, ima pet vezanih poraza u Prvoj ligi Srbije, a u poslednjem međusobnom duelu koji je odigran pre godinu dana doživeli su debakl od Zvezde 108:47.

Sve osim trijumfa Zvezde bilo bi ogromno iznenađenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track