Gradonačelnik Novog Sada čestitao prvacima sveta u basketu

Gradonačelnik Novog Sada čestitao prvacima sveta u basketu

Košarka -
Na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Ženeiru basket tri na tri biće jedna od disciplina

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić čestitao je svetskim prvacima u košarci tri na tri, popularnom basketu, i rekao da se njihov rodni Novi Sad ponosi njima.

"Ponos Novog Sada i njegovi najbolji ambasadori su upravo mladi ljudi koji, kako u sportu, tako i u drugim oblastima, osvajaju najviša priznanja. Oni treba da budu uzor mlađim generacijama", rekao je Pavličić u razgovoru sa košarkašima.

On je dodao da se svi zajedno moraju izboriti za pravedno društvo u kojem se najviše cene pozitivne vrednosti i gde su zalaganje, trud i rad, koji jedino donose prave rezultate, osnovni kriterijum za napredovanje.

Pavličić je podsetio da je grad mnogo uložio u rekonstrukciju rekreativnih i sportskih terena u prethodnom periodu, a u cilju motivisanja mladih da se okrenu zdravom načinu života. Ekipu basket tima Srbije činili su Novosađani Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Milan Bošković.

Na prvenstvu u Atini učestvovale su reprezentacije iz 24 zemlje u muškoj i ženskoj konkurenciji. U četvrtfinalu ekipa Srbije savladala je reprezentaciju SAD, u polufinalu Ukrajinu, a u finalu Francusku. Marko Savić je igrač novog B ligaša Meridijane iz Novog Sada, Marko Ždero nosi dres Akademika iz Srbobrana, Milan Bošković nije više aktivan košarkaš, dok je Dušan Domović-Bulut prethodne sezone igrao u Makedoniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track