BODIROGA POSLE 20 GODINA PROGOVORIO O ČUVENOJ SCENI SA PEŠKIROM: Redži Miler je tek tada shvatio da je đavo odneo šalu! (VIDEO)
Foto: Printskrin

scena koja se ne zaboravlja

BODIROGA POSLE 20 GODINA PROGOVORIO O ČUVENOJ SCENI SA PEŠKIROM: Redži Miler je tek tada shvatio da je đavo odneo šalu! (VIDEO)

Košarka -

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga u opširnom intervjuu koji je dao za hrvatski "Index" prisetio se Svetskog prvenstva u Indijanapolisu i čuvene scene sa Redžijem Milerom.

Bodiroga je vodio našu reprezentaciju do svetskog zlata u Indijanapolisu 2002. godine. Jugoslavija je na tom prvenstvu napravila neviđeno čudo, naši košarkaši su u četvrtfinalu srušili moćni "Drim tim" na njihovom parketu.

Jedna izuzetno zanimljiva scena sa tog meča i dan danas se prepričava...

Naime, kamera je uhvatila Bodirogu kako usred meča prilazi klupi reprezentacije SAD, uzima peškir legendarnog Redžija Milera i briše ruke dok ga Amerikanac gleda u čudu.

"Video sam da je šokiran situacijom, da mu nije bilo jasno šta se događa. Nisu očekivali da možemo da ih dobijemo, u očima sam mu video nevericu i da je tek tada shvatio da je đavo odneo šalu", otkrio je Bodiroga za "Index".

"Bila je to odlična ekipa Amerikanaca. Džordž Karl je bio trener, Greg Popovič pomoćnik. Možda njih par nije igralo, ali bio je to sjajan sastav i mislili su da će se prošetati do zlata. Divac je odigrao odlično prvo poluvreme, Peđa Stojaković je celu utakmicu igrao odlično, a Gurović nas je s dve neverovatne trojke, kad smo bili na -10, vratio u egal. Tada smo zaigrali s visokom postavom, s četiri igrača koja su mogla igrati sve pozicije. Imali smo tada avangardnu i modernu petorku. Jarić s dva metra, Peđa Stojaković 203 cm, Gurović 203 cm, ja 205 cm, Divac 212 cm", dodao je bivš as.

Kurir sport/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track