OVAJ ČOVEK JE NEZAUSTAVLJIV! Novi TRIPL-DABL maestralnog Nikole Jokića! Somborac blizu ispisivanja novih stranica ISTORIJE (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

OVAJ ČOVEK JE NEZAUSTAVLJIV! Novi TRIPL-DABL maestralnog Nikole Jokića! Somborac blizu ispisivanja novih stranica ISTORIJE (VIDEO)

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš briljirao je u novom trijumfu Nagetsa.

Košarkaši Denvera savladali su na svom terenu Sakramento Kingse 115:110 uz sjajnu partiju srpskog centra Nikole Jokića.

Jokić je na meču protiv Kingsa zabeležio 16. tripl-dabl u sezoni!

MVP najjače košarkaške lige na svetu je za nešto više od 34 minuta igre upisao 18 poena, 10 skokova i 11 asistencija (6/16 iz igre, 0/5 trojke). Treba istaći da Nikola nije imao svoje šutersko veče, prilično se ispromašivao na ovom meču, ali to ga nije sprečilo da dovede svoj tim do novog trijumfa.

Ponovo je briljirao u samom finišu, kada se meč lomio. U poslednjem minutu, pri rezultatu 110:110, napravio je sjajan blok, pa je Moris ostao sam na šutu za tri poena i Nagetsi su došli do ključne prednosti. U poslednjem napadu Kingsa odigrao je sjajnu odbranu protiv Sabonisa, a onda na drugoj strani sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na ovaj meč.

Jokić je ostvario 73. tripl-dabl u karijeri i sada ima samo pet manje od legendarnog Vilta Čemberlena, koji zauzima šesto mesto na večnoj listi.

Nikola je imao sjajnu podršku saigrača na ovom meču, Gordon je zabeležio 23 poena, a Moris 21. U poraženom timu istakao se Diaron Foks sa 26 poena i 12 asistencija.

Denver se trenutno nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije sa skorom 35/25.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track