NIKOLA JOKIĆ ĆE POSTATI NAJPLAĆENIJI IGRAČ U ISTORIJI NBA: Srpski košarkaš obara sve rekorde! Cifra je NEVEROVATNA!
Foto: AP

nba liga

NIKOLA JOKIĆ ĆE POSTATI NAJPLAĆENIJI IGRAČ U ISTORIJI NBA: Srpski košarkaš obara sve rekorde! Cifra je NEVEROVATNA!

Košarka -

MVP NBA lige i centar Denvera Nikola Jokić (27), narednog leta postaće najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige!

Gostujući u podkastu jednog specijalizovanog košarkaškog portala, Ražnatović je rekao da očekuje aktiviranje supermaksimalnog produžetka za svog igrača koji na leto ulazi u poslednju godinu tekućeg ugovora.

To znači da će Jokić od sezone 2023/24. do 2027/28. imati garantovanih 241 milion dolara! Više nego iko ikada. Ovu vest je prva objavila televizija ESPN.

- Po našim očekivanjima, ugovor bi trebalo da bude potpisan ovog leta. Produženje maksimalnog iznosa, ono što je očigledno zaslužio - izjavio je Ražnatović.

Sjajne partije i MVP priznanje omogućili su srpskom centru da dođe do ovakvog ugovora, po kom će nadmašiti trenutnog rekordera Janisa Adetokunba, koji u Milvokiju ima 228,2 miliona dolara za pet godina. Fantastičnu cifru od 200 miliona "zelembaća" premašuju još samo trojica košarkaša - Rasel Vestbruk (Los Anđeles Lejkers, 206.790.000), Rudi Gober (Juta, 205.000.000) i Stef Kari (Golden Stejt, 201.150.000).

Prethodni put kada je Jokić potpisao petogodišnji ugovor sa Denverom, 2018. na 148.000.000 dolara, samo je razmenio mejlove sa svojim menadžerom. Ovaj put, najavljuje Ražnatović, biće organizovana velika žurka.

- Luka Dončić je napravio lepu žurku za svoj poslednji ugovor i postavio mi izazov, pošto sam ja veom poznat u organizovanju zabava i učestvovanju u društvenom životu. Ali, poznavajući Nikolu, verovatno nema ništa od toga i biće isto kao pre. Samo još jedno parče papira koje treba potpisati - istakao je Ražnatović.

Imajući u vidu partije koje pruža centar Nagetsa, ovakav ugovor i nije iznenađenje. Jokić je na putu ka odbrani MVP priznanje, trenutni prosek ove sezone mu je 25.5 poena, 13,8 skokova i 8 asistencija po meču.

S najavljenim produžetkom ugovora, uz primanja iz ove i naredne sezone, plus očekivani bonusi, 27-godišnji Nikola Jokić će premašiti zarađenih 400 miliona evra od dolaska u NBA ligu 2015. godine iz Mege.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track