PET DANA PUTOVAO OD HARKOVA DO FUTOGA! Srbin koji je pobegao iz ukrajinskog PAKLA: Nikada u životu nisam video toliko vojske!
Foto: Shutterstock, Pritnscreen/Instagram

Košarkaš Aleksandar zečević

PET DANA PUTOVAO OD HARKOVA DO FUTOGA! Srbin koji je pobegao iz ukrajinskog PAKLA: Nikada u životu nisam video toliko vojske!

Košarka -

Srpski košarkaš Aleksandar Zečević opisao je pakao kroz koji je prošao u Ukrajini.

Momak iz Futoga bio je Harkovu kada je počeo rat u Ukrajini. Nakon što je krenulo bombardovanje tog grada igrač Harkovskih sokolova seo je u automobil i krenuo da beži iz Ukrajine.

Njegov put od Harkova do Futoga trajao je čak pet dana.

"Lepo je biti kući posle dugo vremena, patnje u Ukrajini", kaže Zečević za RTS.

Samo dan pre početka rata Aleksandar je normalno išao na treninge, nije slutio šta će se dogoditi.

"Ljudi normalno išli na posao, mi smo imali treninge, igrali utakmice... Sve do tog trenutka. Oko pet ujutru mi smo spakovali sve stvari u kola, hteli smo da krenemo. Pred sam polazak čuo sam veliku buku napolju, istrčao sam na balkon i video da je bila velika eksplozija", kaže Zečević i dodaje:

"Dok sam izlazio iz grada video sam mnogo vozila vojske, nikada u životu nisam video tako nešto".

Aleksandar Zečević
foto: Printskrin/Instagram

Put do granice nije bio nimalo lak.

"Pokušavali smo izbegnemo velike gradove. Išli smo kroz manje gradove i videli smo naoružane vojnike, naoružane civile, u nekim mestima inaoružanu rusku vojsku. Srećom niko nas nije zaustavio", otkriva košarkaš.

Iako je imao plan da preko Rumunije dođe u Srbiju, Aleksandar je ipak odlučio da ode na moldavsku granicu.

"Bila nam je bliža od rumunske granice. Nismo spavali, samo smo pravili pauze da sipamo gorivo. Stigli smo do granice i tada sam se osećao lakše. Međutim, u redu smo čekali preko 20 sati i svakih 10 minuta palile su se sirene, pa smo trčali u skloništa. Imam drugare iz Crne Gore i Bosne koji su sada na granici, čekaju pet dana, nemaju ni hrane ni vode".

Samo nekoliko dana nakon njegovog odlaska iz Harkova stižu dramatične slike.

"Gledao sam video kako je neka zgrada vlade uništena, moj stan je bio dva minuta od nje. Baš sam razmišljao šta bi bilo da sam ostao, možda bih prolazio tu, možda bi bomba otišla na moju zgradu", kaže Zečević.

Kurir sport/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track