MOKA SLAVNIĆ OŠTRO PO ZVEZDI: Razočaran sam igrom, ko ne želi, ne treba da igra derbi!
Foto: Starsport

BEZ DLAKE NA JEZIKU

MOKA SLAVNIĆ OŠTRO PO ZVEZDI: Razočaran sam igrom, ko ne želi, ne treba da igra derbi!

Košarka -

Košarkaši Partizana su uspeli po prvi put ove sezone da savladaju Crvenu zvezdu (98:84) i tako pokažu da imaju kvalitet da se nose sa evroligaškom ekipom.

Proslavljeni trener u penziji i bivši košarkaš Zoran Moka Slavnić je prokomentarisao "večiti" derbi.

Bivši trener oba beogradska kluba se zapitao da li je Zvezda potcenila, a osvrnuo se ina nedostatak energije crveno-belih.

- U sportu je vrlo opasno potceniti protivnika, a da li je Zvezda to uradila? Ne mogu da tvrdim, ušla je dosta ispražnjena u meč, a onaj ko nema snagu, želju i volju da igra u derbiju, ne treba da igra za Zvezdu - započeo je Slavnić za " Meridijan sport

Izabranici Dejana Radonjića su slavili u dva navrata protiv Partizana. Prvi put kaodomaćin u okviru osme runde ABA lige 71:56, a potom i na neutralnom terenu, u finalu Kupa Radivoja Koraća sa 85:68. U oba navrata je razlika bila ogromna, ali Zoran Moka Slavnić smatra da to nije realna slika u odnosu snaga.

Gejevi, Gej, Boban Stojanović, Moka Slavnić, Kvirija

- Prve dve pobede Zvezde nad Partizanom nisu bile realne u odnosu na razliku sa kojom je dobila Crvena zvezda, ja sam se kao trener rukovodio time, da vidim da li je taj drugi tim igrao slabo ili smo mi fenomenalno. Očekivao sam jako tešku utakmicu, ne mogu da kažem da sam očekivao pobedu Partizana jer je Zvezda za klasu jača, ali to su derbiji, oni su odlikovaniji, ali je dokazano da ne mora da znači da uvek mora da pobedi jači – rekao je popularni Moka

Proslavljeni trener je istakao da Zvezdina odbrana ovog puta nije funkcionisala i da nisu mogli da pronađu rešenje da zaustave Avramovića i Pantera.

- Pokazalo se da Zvezda nije imala rešenja da zaustav nosioce igre u Partizanu, ovog puta su to bili Avramović i Panter. Sve u svemu mnogo koševa primljeno, a sa druge strane Partizan koji se muči u mnogim utakmicama i ne daje po 70 poena, sada je uspeo 98 - rekao je legendarni košarkaški trener i dodao:

- Razočaran sam igrom Zvezde, možda je stigao umor, ali ko se ne „naloži“ da igra u ovim derbijima , on nije za neki od ova dva kluba.

Popularni Moka smatra da su Crvena zvezda i Partizan jedina dva tima kandidati zatitulu u ABA ligi.

- Zvezda ima prednost, ali će je iscrpeti Evroliga, sa druge strane i Partizan ima velike ambicije u Evrokupu, ali smatram da su ta dva jedina tima kompetentna da osvoje ABA ligu - zaključio je Moka Slavnić.

Kurir sport / Meridijan sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track