VELIKA POBEDA ZVEZDE NAD MAKABIJEM, ZA TOP 8: Pretekli su Partizan na listi EVROLIGE, još PET FINALA do završnice!
Foto: Starsport

ozbiljan rezultat

VELIKA POBEDA ZVEZDE NAD MAKABIJEM, ZA TOP 8: Pretekli su Partizan na listi EVROLIGE, još PET FINALA do završnice!

Košarka -

Crveno-beli se pozicionirali kao najbolji klub iz Srbije i regiona, do plasmana u narednu fazu čekaju ih četiri gostovanja i samo jedan meč u Beogradu

Pobedama protiv Reala i Makabija, košarkaši Crvene zvezde prestigli su Partizan na večnoj listi Evrolige. Sa druge strane, šampion ABA i srpske lige trenutno se nalazi na sedmom mestu u elitnom takmičenju sa skorom 11 pobeda i 12 poraza, tako da ima realne osnove da se nada plasmanu u Top osam.

Nikola Kalinić, Nikola Ivanović
foto: Starsport

Crveno-beli sada zauzimaju 14, poziciju, a uspeh u odnosu na velikog rivala je veći, ako se zna da je Crvena zvezda provela pet sezona manje od Partizana u Evroligi. Tim sa Kališa trenutno igra osmu sezonu u elitnom košarkaškom rangu, odigrali su 208 utakmica, upisali 84 pobede, dok Partizan u 13 sezona iza sebe ima 214 mečeva i 78 trijumfa.

KK Crvena zvezda
foto: Printskrin

Košarkaši Crvene zvezde su u paklenom ritmu utakmica, međutim čini se da ova ekipa Dejana Radonjića nema limite. Posle Reala, pred crveno-belima su oružje položili i košarkaši Makabija, inače deveti najskuplji tim Evrolige. Budžet ekipe iz Izraela iznosi 18.000.000 evra, dok na plate igrača troše 7.000.000 evra.

Nikola Kalinić
foto: Starsport

Za razliku od utakmice sa Realom, koja je završena sa malim brojem poena (65:62), meč protiv Makabija bio je pravi snajperski obračun dva tima, a pripao je Crvenoj zvezdi - 84:77. Igrao je srpski predstavnik odličnu odbranu u kojoj nije bilo slabe karike. Ekipu su energetski vukli Kalinić, Holins, Dobrić i Volters, ali treba dodati da je svaki igrač koji je igrao imao svoju rolu, pa tako treba istaći i sjajnog Stefana Lazarevića, Ognjena Kuzmića, Luku Mitrovića i neverovatnog Dejana Davidovca koji nisu imali veliki košgeterski učinak, ali su dominirali u odbrani i pre svega skoku.

Luka Mitrović
foto: Starsport

Zvezda je pobedila Makabi, a pre toga Real timskom igrom. Dejan Radonjić još jednom je pokazao da ume da rasporedi minutažu i tako drži visok ritam na utakmici. Imali su crveno-beli 42 skoka, od čega čak 18 u napadu. Sa druge strane Makabi je uhvatio 16 lopti manje. Ognjen Kuzmić upisao je osam skokova, a Nikola Ivanović čak tri u napadu.

Dejan Radonjić
foto: Starsport

I naravno, Zvezdina publika bila je opet na nivou. Nosili su ekipu tokom cele utakmice, posebno u trenucima kada se Makabi nekoliko puta vraćao iz mrtvih i pretio da preokrene utakmicu. Atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila je neverovatna i dala energiju i krila košarkašima Crvene zvezde. Tu treba istaći i podršku Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu, koji je opet pokazao koliko voli Crvenu zvezdu.

Ognjen Kuzmić, Derik Vilijams
foto: Starsport

Crvenu zvezdu do kraja regularnog dela Evrolige čeka još pet utakmica, a samo jednom biće domaćini. Prvo gostovanje je Barseloni (18. mart), potom sledi odlazak u Berlin (25. mart), Minhen (31. mart) i Kaunas (3. april), gde će igrati protiv Albe, Bajerna i Žalgirisa, da bi u poslednjem meču ligaškog dela tim Dejana Radonjića dočekao aktuelnog šampiona Evrope - Efes u Beogradu (7. april).

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track