JOKIĆ PRESLIŠAO EMBIDA! Srbin pokazao ko je PRAVI MVP: Nikola vodio Denver do trijumfa nad Filadelfijom! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

JOKIĆ PRESLIŠAO EMBIDA! Srbin pokazao ko je PRAVI MVP: Nikola vodio Denver do trijumfa nad Filadelfijom! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera slavili su nad Filadelfijom sa 114:110.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je meč završio sa 22 poena, 13 skokova i osam asistencija, a imao je po dve ukradene i dve izblokirane lopte.

Dugoočekivani obračun između aktuelnog MVP-ja NBA lige Nikole Jokića i njegovog potencijanog naslednika Džoela Embida definitivno nije razočarao, ali je as Filadelfije bio taj koji je na kraju tugovao.

"On je odličan igrač, on je "čudovište", volim da igram protiv najboljih na svetu. Volim da ga gledam i da ga proučavam. Danas nisam bio agresivan koliko sam želeo i bio sam u nevolji", rekao je Embid posle meča.

Nikola Jokić
foto: AP

Embid je upisao 34 poena, devet skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da bi pobedio Jokića.

Pratio ga je Harden sa 24 poena, devet skokova i 11 asistencija, a još samo je Maksi bio raspoložen sa 19.

Kod Denvera Bouns Hajlend je imao 21 poen, a Vil Barton je dodao 20, dok su dobre role imali Monte Moris sa 11 i Džamajkl Grin sa 10 poena.

Jokić je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, dok je Embid završio na drugom mestu, a i ove sezone njih dvojica smatraju se favoritima za ovo priznanje.

Filadelfija je na trećem mestu Istočne konferencije sa 41 pobedom i 26 poraza, a Denver je šesti na tabeli Zapadne konferencije sa učinkom 41/28.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track