ZAJEDNO MOŽEMO SVE: Direktor Cedevite Olimpije se oglasio povodom utakmice sa Partizanom
Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

ABA liga

ZAJEDNO MOŽEMO SVE: Direktor Cedevite Olimpije se oglasio povodom utakmice sa Partizanom

Košarka -

Po završetku nedeljne utakmice 24. kola regionalne ABA lige između Cedevite Olimpije i Partizana, direktor kluba iz Ljubljane Davor Užbinec sažeo je svoja razmišljanja u saopštenju za javnost.

"Dragi prijatelji košarke,

Sa velikim zadovoljstvom Vam pišemo ovu poruku. Ne zbog pobede u meču sa Partizanom. Ne zbog zagarantovanog mesta u plej-ofu regionalne lige.

Naše zadovoljstvo proizilazi iz jednostavne činjenice da smo zajedno dokazali da se u našem regionu igra vrhunska košarka i da klubovi, kada međusobno sarađuju u prijateljskim odnosima, umeju da prirede pravi košarkaški spektakl koji prevazilazi naše regione.

U nedelju smo bili svedoci pravog praznika košarke u legendarnoj Hali Tivoli, koji oba kluba, Cedevita Olimpija i Partizan, kao i uprava takmičenja mogu da računaju u svoju čast. Vest o zajedničkoj saradnji, koja je dala zapažene rezultate, proširila se širom Evrope, a Admiral Bet je ponovo predstavio ABA ligu u najsvetlijem mogućem svetlu.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo rukovodstvu KK Partizan, koje se bezrezervno uključilo u našu zajedničku akciju koja nas je podsetila na vremena kada je jugoslovenska košarka bila najjača na svetu.

Ujedno, zahvaljujemo se rukovodstvu Admiral Bet lige ABA, koje je saslušalo želje oba kluba i ruku pod ruku učestvovalo u ovom košarkaškom spektaklu.

Posebna zahvalnost ide i navijačima, posebno domaćoj ekipi, ali i gostima, jer su obe strane pružili neverovatnu košarkašku atmosferu i dokazali da se mečevi regionalne lige mogu pratiti bez nepotrebnih incidenata.

Dokazali smo da zajedno možemo sve. Za dobru košarku u najvećim svetskim okvirima."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track