SRBI NISU PO UKUSU NOVICKOG: Nemac nas ne miriše, JOKIĆA i STOJAKOVIĆA stavio u drugu petorku (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA

selekcija

SRBI NISU PO UKUSU NOVICKOG: Nemac nas ne miriše, JOKIĆA i STOJAKOVIĆA stavio u drugu petorku (VIDEO)

Košarka -

Bivši košarkaš Dalasa se oglasio povodom 75 godina NBA lige

Nemački košarkaš Dirk Novicki koji je u svoje vreme bio vrlo zapažen u NBA ligi birao je najbolje Evropljane koji su igrali u najjačem košarkaškom prvenstvu na svetu.

Dirk Novicki
foto: EPA

Povodom 75 godina NBA lige Dirk Novicki izabrao je dve petorke najboljih evropskih košarkaša. Zanimljivo, mesta u prvoj postavi nije bilo za srpske košarkaše Nikolu Jokića i Predraga Stojakovića. Njih je Nemac stavio među drugih pet.

U prvi tim Evropljana Novicki je stavio Tonija Parkera (Francuska), Dražena Petrovića (Hrvatska), Luku Dončića (Slovenija), Janisa Adetokumba (Grčka) i Pau Gasola (Španija).

Nikola Jokić
foto: Profimedia

U drugih najboljih pet iz Evrope Nemac je imenovao Nikolu Jokića (Srbija), Predraga Stojakovića (Srbija), Tonija Kukoča (Hrvatska), Arvidasa Sabonisa (Litvanija) i Detlefa Šremfa (Nemačka).

Predrag Stojaković
foto: Damir Dervisagic

Dirk Novicki (43) bivši je nemački košarkaš. Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena. Sa visinom od 213 cm igrao je na poziciji krilnog centra, ali je šutirao iz svih pozicija. Od 1998. godine bio je stalni član prve petorke Dalas Maveriksa sa kojima je 2006. stigao i do finala, a 2011. postao i šampion NBA lige. Te godine sa njim u ekipi bio je i Predrag Stojaković koji je tako stigao do NBA prstena.

Dirk Novicki
foto: EPA

Više puta je bio član ol-star ekipe. Nekoliko puta je bio izabran u najbolju petorku lige, dok je u sezoni 2006/07. proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige i tako postao prvi Evropljanin koji je dobio to priznanje. Najdominantniji je igrač i nemačke reprezentacije, sa kojom je najveći uspeh imao osvajanjem drugog mesta na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track