SKANDALOZAN TEKST! Hrvatski mediji IZBACUJU Zvezdu iz Evrolige! Komšije vrše BRUTALAN PRITISAK!
Foto: Printscreen

gnusno

SKANDALOZAN TEKST! Hrvatski mediji IZBACUJU Zvezdu iz Evrolige! Komšije vrše BRUTALAN PRITISAK!

Košarka -

Sraman udar iz komšiluka na šampiona Srbije i regiona! Hrvatski mediji na skandalozan način vrše pritisak da se Crvena zvezda izbaci iz Evrolige!

Velika bura podigla se u javnosti nakon gostovanja Crvene zvezde Kaunasu. Crveno-beli su se našli na žestokom udaru, jer nisu sa igračima Žalgirisa držali ukrajinsku zastavu na kojoj je pisalo: "Stop ratu u Ukrajini".

Pristalice Žalgirisa su tokom čitavog meča vređali i provocirali košarkaše srpskog tima.

Nakon meča krenuli su brutalni napadi.

Na sajtu popularnog "Večernjeg lista" osvanuo je tekst pod naslovom: "Sramotan potez Crvene zvezde: Treba li zbog ovoga da bude izbačena iz Evrope?"

"Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički. Nije poznato jesu li im sugerisali da zastupaju poruku mržnje, razaranja i agresije ili su sami doneli suludu odluku. Kako god, opravdanja za to nema i sada se očekuje oštar potez vrha Evrolige", piše "Večernji list" i dodaje:

"Takmičenje ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje, a u ovom slučaju i rata. Ekipa koja zastupa suprotne stavove ne bi trebalo da bude njen deo", piše.

Zanimljivo, nisu se tu zaustavili, već su napravili i anketu u kojoj pozivaju ljude da se izjasne da li su za izbacivanje Zvezde iz Evrolige.

Večernji list
foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track