ZVEZDA JE NAJBOLJI SRPSKI KLUB U EVROLIGI: Upisali 88 pobedu, po OSAM puta padali su MAKABI i PAO, čak PET puta REAL MADRID
Foto: Starsport

statistika

ZVEZDA JE NAJBOLJI SRPSKI KLUB U EVROLIGI: Upisali 88 pobedu, po OSAM puta padali su MAKABI i PAO, čak PET puta REAL MADRID

Košarka -

Crveno-beli se od elitnog takmičenja oprostili sa skorom 12 pobeda i 16 poraza

Košarkaši Crvene zvezde završili su ovogodišnje takmičenje u Evroligi trijumfom nad vladajućim šampionom, ekipom Efesa, rezultatom 93:85. Crveno-beli su igranje u najjačem takmičenju okončali na devetoj poziciji sa skorom od 12 pobeda i 16 poraza.

Ognjen Dobrić
foto: Starsport

Crvena zvezda je tokom igranja u Evroligi ukupno zabeležila 88 trijumfa. Najviše pobeda, po osam, crveno-beli imaju protiv Makabija i Panatinaikosa, sedam puta pala je Baskonija, a po šest puta Milano i Valensija, koja nije redovan učesnik Evrolige. Pet puta su slavili nad velikim Realom iz Madrida.

Od velikana evropske košarke Crvena zvezda je četiri puta tukla Žalgiris i Olimpijakos, tri puta Efes i Fenerbahče, po dva puta Barselonu i CSKA iz Moskve.

Luka Mitrović
foto: Starsport

Zanimljivo, crveno-beli imaju očajan skor protiv Albe iz Berlina. Samo jednom je Crvena zvezda pobedila Albu, u svim ostalim duelima bili su poraženi. Negativan skor u Evroligi srpski klub ima protiv Monaka od kojih je u jedina dva susreta ove sezone pretrpeo dva poraza, kao i protiv Darušafake, koja se već godinama ne takmiči u najjačem evropskom takmičenju.

Crvena zvezda je najuspešniji srpski košarkaški klub u Evroligi. Imaju 88 trijumfa, za deset više od Partizana (78). I to za osam sezona, dok su crno-beli upisali 13. Partizan je poslednji put Evroligu igrao 2014. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track