PARTIZAN SERVIRAO SUROVU OSVETU GRADSKOM RIVALU: Crno-beli demolirali Megu!
Foto: Dragana Stjepanović/Mega Mozzart

aba liga

PARTIZAN SERVIRAO SUROVU OSVETU GRADSKOM RIVALU: Crno-beli demolirali Megu!

Košarka -

Košarkaši Partizana zabeležili su ubedljiv trijumf na gostovanju protiv Mege 97:68 u okviru 26. kola regionalne ABA lige.

Partizan se na ubedljiv način revanširao gradskom rivalu za bolan poraz u prvom delu sezone.

Ključnu prednost crno-beli su ostvarili u drugoj deonici, koju su dobili sa ubedljivih 18 poena razlike.

Partizan je imao dosta raspoloženih igrača na ovom meču. U prvom poluvremenu blistali su Kevin Panter i Ledej, a u nastavku su se istakli Jan Madar i Dalas Mur. Panter je bio najefikasniji sa 16 postignutih poena, zanimljivo sve je ubacio u prvom poluvremenu. Pratio ga je Dalas Mur sa 14, Madar je dodao 13, a Ledej 12 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Boriša Simanić sa 17 postignutih poena.

Partizan je protiv Mege zabeležio 21. trijumf u sezoni i trenutno je lider na tabeli sa skorom 21-4. Međutim, treba istaći da drugoplasirana zvezda ima tri utakmice i dva poraza manje od crno-belih, pa tim Željka Obradović ima samo teoretske šanse da regularni deo sezone završi na prvom mestu.

Nakon ovog moraza Mega će ostati na devetoj poziciji sa skorom 9-16.

Partizanu je do kraja regularnog dela ostao zaostali meč sa Cibonom, koji je na programu 15. aprila od 19 časova.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE! Zaslužena pobeda crno-belih. Mega - Partizan 68:97!

6. minut - 84:55 za Partizan! Crno-beli rutinski čuvaju prednost. Jedina nepoznanica je kojim rezultatom će se završiti ovaj meč.

4. minut - Mega daje znake života, pokušava da smanji zaostatak, ali Partizan surovo odgovara na nalet protivnika. Serija 6:0 za crno-bele i ponovo je prednost Partizana izuzetno visoka 82:55.

Kraj treće četvrtine - Partizan ima ubedljivu prednost 72:48. Dalas Mur se razigrao u trećem periodu igre, reprezentativac Albanije ima 14 postignutih poena i nakon Pantera je najefikasniji u timu Partizana. Sjajnu rolu u trećoj deonici imao je i mladi plejmejker crno-belih Jan Madar, koji takođe ima dvocifren učinak 11p.

8. minut - Serija Mege: 68:43 u korist crno-belih. Željko Obradović odmah traži tajm-aut.

5. minut - 67:36 - za Partizan! Partizan nastavlja da gazi Megu. Serija 15:4 u trećoj deonici za ogromnu prednost crno-belih. Megi se smeši katastrofa!

Kraj prvog poluvremena! Partizan ima ubedljivu prednost 52:32! Sjajna igra gostiju u drugoj četvrtini. Zahvaljujući izuzetno raspoloženom Panteru crno-beli na odmor odlaze sa više nego ubedljivih +20. Najbolji igrač Partizana je u prvom poluvremenu postigao 16 poena, prati ga Ledej sa 12, dok je Madar ubacio 7. U timu Mege najefikasniji je Boriša Simanić sa 10 postignutih poena.

20. minut - 52:30 za Partizan - Ogromna prednost ekipe Željka Obradovića. Razigrali su se crno-beli u drugoj deonici, Mega deluje potpuno nemoćno u ovim momentima.

15. minut - 40:26 za Partizan - Sjajna igra Partizana u drugoj četvrtini. Crno-beli imaju dvocifrenu prednost protiv mladog tima Mege.

Mega - Partizan
foto: Dragana Stjepanović/Mega Mozzart

13. minut - 33:24 za Partizan - Silovito su krenuli crno-beli u drugoj deonici. Zahvaljujući sjajnom Kevinu Panteru, Partizan ekspresno dolazi do najveće prednosti na ovom meču.

Kraj prve četvrtine, Partizan ima minimalnu prednost 26:24! Crno-beli su u finišu prve deonice imali 24:14, međutim, usledio je nalet Mege. Poeni Uskokovića, Cerovine i trojka Rudana u poslednjoj sekundi za -2 na kraju prve četvrtine.

8. minut - 18:14 za crno-bele - Partizan zahvaljujući raspoloženom Ledeju čuva prednost u prvoj deonici.

6. minut - Serija 6:0 za crno-bele i prednost 14:8. Ledej postiže trojku, ukupno treću za crno-bele.

5. minut - Egal na startu meča. Posle Trojke Kevina Pantera rezultat je 8:8.

Zanimljiv izbor opreme dva tima. Mega u svetlo sivoj boji, a Partizan u beloj. Sudijama neće biti lako na ovom meču.

oprema
foto: Printscreen

Utakmica je počela

Mega - Partizan
foto: Dragana Stjepanović/Mega Mozzart

Crno-beli žele da se revanširaju Megi za bolan poraz u prvom delu sezone (93:90).

Mega je napravila veliko iznenađenje u prvom delu takmičenja, pošto je trojkom Smita u poslednjim sekundama srušila favorizovanog rivala.

Partizan ima skor 20-4 i trenutno su lideri na tabeli, ali drugoplasirana Zvezda ima dva poraza manje i dve utakmice manje od večitog rivala. Mega je trenutno deveta sa devet pobeda i 15 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track