UMRO BIVŠI CENTAR DENVERA: Tuga u NBA ligi, Nagetsi se oprostili od nekadašnjeg košarkaša!
Foto: Printskrin/Jutjub

tuga u koloradu

UMRO BIVŠI CENTAR DENVERA: Tuga u NBA ligi, Nagetsi se oprostili od nekadašnjeg košarkaša!

Košarka -

Klub našeg Nikole Jokića saopštio tužne vesti

Bivši košarkaš Portland Trejl Blejzersa Vejn Kuper preminuo je u 65. godini. Ovu vest potvrdio je klub na svom zavničnom tviter nalogu.

Vejn Kuper
foto: Printskrin/Jutjub

- Tužni smo što čujemo da je preminuo naš bivši igrač i osoba Vejn Kuper. Veoma će nam nedostajati, a naše misli su u ovom trenutku sa njegovom porodicom. Počivaj u miru.

Kuper je igrao za Nagetse pet sezona u svojoj 14-godišnjoj NBA karijeri. Takođe je igrao pet sezona u Portlandu, a najbolje partije pružio je u finalu Zapadne konferencije i finala NBA lige u periodu od 1990. i 1992. godine.

Kuper je draftovan kao 40. pik na NBA draftu 1978. godine. Igrao je dve sezone za Golden Stejt Voriorse, zatim je proveo po godinu dana u Juta Džezu i Dalas Maveriksima, pre nego što je pronašao sreću u Portlandu 1982. godine. Blejzersi su dobili Kupera i izbora na draftu posle čega će dovesti Terija Portera u trejdu sa Dalasom.

Vejn Kuper odigrao je kao starter 98 od 161 utakmice za Blejzerse tokom sezona 1982-83 i 1983-84. U junu 1984. postao je deo mega trejda sa Denver Nagetsima koji je uključivao Fata Levera i Kalvina Nata, u zamenu za tada talentovanog Kikija Vandevegea.

Vejn Kuper
foto: Printskrin/Jutjub

Kuper je odigrao pet punih sezona u Denveru, postao omiljeni lik u klubu, pre nego što se vratio u Portland kao slobodan igrač 1989. godine. Za Nagetse je odigrao 181 utakmicu u regularnom delu sezone i 24 utakmice plej-ofa tokom svoje druge turneje u Denveru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track