AMERIKANAC IGRA ZA SRBIJU: Ko je momak sa NBA potencijalom? Dete srpskih izbeglica, čiji roditelji pevaju u CRKVENOM horu
Foto: Printskrin/Tviter

kapacitet

AMERIKANAC IGRA ZA SRBIJU: Ko je momak sa NBA potencijalom? Dete srpskih izbeglica, čiji roditelji pevaju u CRKVENOM horu

Košarka -

Milan Momčilović još nije punoletan, a žele ga najbolji američki univerziteti u svojim redovima

Milan Momčilović, jedan od velikih košarkaških talenata u Americi, na radaru je KSS i biće praćen u narednom periodu. Momak koji još nije punoletan dobio je ponude velikog broja jakih košarkaških univerziteta iz SAD.

Milan Momčilović
foto: Printskrin/Tviter

Priču o Milanu Momčiloviću pustio je portal Mozzartsport, koji piše da je mladi američki Srbin prema proceni američkih stručnjaka među najvećim potencijalima Srednjeg zapada u generaciji koja će maturirati 2023. godine.

Da mladi Momčilović ima NBA potencijal pokazuju i ponude za stipendiju od nekoliko univerziteta iz najkvalitetnijih NCAA konferencija. U prvom redu Ajove Stejt (Big 12), Minesote (Big Ten), Krejtona (Big East), Ksavijera (Big East) i Nortvesterna (Big Ten). Interes su još pokazali Gonzaga (West Coast), Virdžinija (ACC), Stenford (Pac-12), Market (Big East) i Kentaki (SEC).

Milan Momčilović rođen je u SAD u državi Viskonsin, gde su njegovi roditelji kao srpske izbeglice sa prostora bivše SFRJ pronašli mir i sigurnost. U Viskoncinu je jaka srpska emigracija okupljena oko Srpske Pravoslavne Crkve. Milanov otac Nikola član je crkvenog hora, kao i majka Zorica. Roditelji su sina Milana vaspitali u nacionalnom duhu, tako da kod njega postoji izražen osećaj pripadnosti srpskom narodu.

Milan Momčilović potiče iz sportske porodice. Njegov mlađi brat Luka takođe se bavi košarkom, dok starija sestra Maja aktivno igra odbojku.

Prema proceni košarkaških stručnjaka Milan Momčilović je veoma pokretljiv, s obzirom na visinu preko 200 cm. Ima odličan šut i "meku" ruku, pa mu se predviđa blistava karijera na poziciji krila.

Milan Momčilović ima sjajnu sezonu u ekipi Pirati iz Pivokija u šampionatu države Viskonsin, sa prosekom od 17,6 poena i 8,8 skokova po meču. Proteklog vikenda na turniru u Orlandu koji nosi naziv Elitna liga, gde su bili najtalentovaniji mladi košarkaši, bio je jedan od najbolje ocenjenih. U proseku beležio je 21,3 koša po meču. U četiri odigrane utakmice ubacio je 15 trojki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track