LAKRDIJA! ABA LIGA JE CIRKUSKO TAKMIČENJE! Jedino prvenstvo na svetu gde ŠAMPION druge lige ne ulazi u viši rang, nego VICEŠAMPION
Foto: ABA liga

PROBILI SU DNO

LAKRDIJA! ABA LIGA JE CIRKUSKO TAKMIČENJE! Jedino prvenstvo na svetu gde ŠAMPION druge lige ne ulazi u viši rang, nego VICEŠAMPION

Košarka -

Ili da se ugasi Aba liga ili da se dovedu stvari u red

Trećeg nema. Sjajna ideja o pokretanju Aba 2 lige potpuno je pala u vodu zbog besmislenih pravila. Tim koji je osvojio titulu (Zlatibor) neće u narednoj sezoni automatski igrati u elitnoj Aba ligi, već će u viši rang vicešampion (MZT). Da stvar bude još gora - ekipe koji su u prvoj ligi na pozicijama 10 i 11 mogu da ispadnu iz takmičenja.

Lakrdija od sistema takmičenja isplivala je na površinu. Razlog za sve je ograničenje po broju klubova iz jedne države koji učestvuju u prvoj ligi. Srbija je limitirana na 5 ekipa, pa smo došli do ove apsurdne situacije.

Čemu uopšte bilo kakvo ograničenje? Zar poenta elitnog ranga nije da u njemu igraju najbolje ekipe?

Cedevita Olimpija, Partizan, ABA liga, Tivoli
foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Mega i Borac su ekipe koje strepe od ispadanja iz lige iako su daleko od mesta koje regularno vode u niži rang. Zbog cirkusih pravila takmičenja oni su ugroženi.

Apsolutna je istina da su srpski klubovi sami krivi za ovo. Nije nam jasno ko je uopšte pristao na ovakve propozicije. Zato će jedan tim i da ispašta.

Zlatibor će u baražu za Aba ligu igrati protiv najslabije plasiranog srpskog tima iz prve lige. Dakle, Borac ili Mega.

Čačani imaju bolji međusobni skor, ali je Mega jednu pobedu ispred. Borac do kraja očekuju mečeve na domaćem terenu sa Zvezdom i Mornarom, dok Mega gostuju Krki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track