IGRAO ZA ZVEZDU I PARTIZAN, TRI PUTA PRVAK EVROPE SA JUGOPLASTIKOM! Zoran Sretenović je ostavio dubok trag kao košarkaš (VIDEO)
Foto: Profimedia

trofejni igrač

IGRAO ZA ZVEZDU I PARTIZAN, TRI PUTA PRVAK EVROPE SA JUGOPLASTIKOM! Zoran Sretenović je ostavio dubok trag kao košarkaš (VIDEO)

Košarka -

Čuveni košarkaš Zoran Sretenović je preminuo u 57. godini usled srčanih problema. Sretenović je bio evropski prvak s državnim timom u Rimu 1991. i Atini 1995. godine. Igrao je i za Crvenu zvezdu i Partizan. Najveće uspehe kao igrač je oystvario u Jugoplastici iz Splita, sa kojom je tri puta bio prvak Evrope. Igrao je na poziciji plejmejkera.

Seniorsku karijeru je počeo u OKK Beogradu, a zatim je prešao u Crvenu zvezdu za koju je debitovao u sezoni 1984/85. kod trenera Ranka Žeravice. Odigrao je još jednu sezonu sa crveno-belima da bi nakon dolaska Vlada Đurovića 1986. godine izgubio mesto u timu i napustio klub.

Nakon toga odlazi u splitsku Jugoplastiku gde ostvaruje najveće uspehe u igračkoj karijeri. Za pet sezona osvojio je tri titule prvaka Evrope, četiri titule prvaka SFR Jugoslavije kao i dva trofeja u kupu. Pred početak rata u Hrvatskoj odlazi iz Jugoplastike i karijeru nastavlja u nemačkom Bambergu sa kojim osvaja Kup Nemačke u sezoni 1991/92. Nakon toga igra i za francuski Olimpik Antib u sezoni 1992/93

Tokom 1993. godine se vraća u Srbiju i potpisuje za Partizan gde provodi sezonu 1993/94. i osvaja kup SR Jugoslavije. Nakon toga je proveo nekoliko sezona u domaćem prvenstvu igrajući za Borovicu iz Rume, ponovo za Crvenu zvezdu i beogradski Radnički. Godine 1998. odlazi u Poljsku gde je završio karijeru 2001. godine.

Po završetku igračke karijere, započeo je trenersku. Kao trener je radio u sledećim klubovima: Budućnost, Železničar iz Inđije, Igokea, Vojvodina, Polfarma, Košalin i Stal Ostrov. Sa Polfarmom je osvojio Kup Poljske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track