KUKOČ SE OD SRETE OPROSTIO U SUZAMA: Bio je duša od čoveka, beogradski mangup kojeg je SPLIT mnogo voleo!
Foto: Profimedia, KK Partizan

odlazak legende

KUKOČ SE OD SRETE OPROSTIO U SUZAMA: Bio je duša od čoveka, beogradski mangup kojeg je SPLIT mnogo voleo!

Košarka -

Njih dvojica bili su saigrači u Jugoplastici sa kojom su četiri puta bili prvaci Jugoslavije i tri puta šampioni Evrope

Iznenadna smrt Zorana Sretenovića u porodičnom domu, juče u Beogradu, u 58. godini pogodila je celu nekadašnju Jugoslaviju. Od nekadašnjeg saigrača iz Jugoplastike i reprezentacije oprostio se Toni Kukoč.

Toni Kukoč
foto: Profimedia

Njih dvojica igrali su zajedno u Splitu za "žute" od 1986. do 1991. godine, osvojivši četiri titule prvaka SFRJ, dva državna kupa i tri pehara šampiona Evrope.

Toni Kukoč koji živi godinama u Čikagu bio je šokiran vešću da je Zoran Sretenović preminuo. Dok je pričao krenule su mu suze.

Zoran Sretenović
foto: Profimedia

- Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović. To je bio čovek kojeg nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je grad Split voleo kao da je rođen u njemu. Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi timu dobro išlo on ne bi ni šutirao, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima - rekao je Toni Kukoč u izjavi za zagrebački Večernji list.

Jugoplastika
foto: Printskrin

Šampionski tim splitske Jugoplastike 1990. godine činili su: Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Luka Pavićević, Toni Kukoč, Goran Sobin, Petar Naumovski, Duško Ivanović, Zoran Savić, Dino Rađa, Aramis Naglić. Trener je bio Božidar Maljković. U ekipi su bili i Ivica Burić, Petar Vučica, Žan Tabak i Teo Čizmić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track