BAJERN BOLJI OD BARSELONE, ODLUKA U MAJSTORICI: Drama na meču Monako-Olimpijakos, specijalni gost NBA zvezda Kevin Durent!
Foto: Profimedia

plje-of evrolige

BAJERN BOLJI OD BARSELONE, ODLUKA U MAJSTORICI: Drama na meču Monako-Olimpijakos, specijalni gost NBA zvezda Kevin Durent!

Košarka -

Sigurnije nego što konačni rezultat pokazuje, košarkaši Bajerna pobedili su Barselonu 59:52 u Minhenu i tako su izjednačili na 2-2 u plej-ofu Evrolige.

Tim Andree Trinkijerija, koji je bio osmi u ligaškom delu, odigrao je defanzivno izvanredan meč. Odbrana sa mnogo kontakta, pokretljiva, sa udvajanjima na glavnim igračima Barse sa Mirotićem na čelu.

Trener Barselone Šarunas Jasikevičus besneo je pored klupe i tražio pravu petorku, ali nije uspevao da je pronađe. I u onim retkim situacijama kada bi njegovi igrači uspevali da stvore otvorene šuteve, nisu bili u stanju da vežu nekoliko pogodaka i da se ozbiljnije približe, nakon što je Bajern već u prvoj deonici stekao dvocifrenu prednost.

Jedini dvocifren kod Bajerna bio je Nik Vajler-Beb sa 12 poena (3-7 iz igre), 8 skokova i 4 asistencije, a Otelo Hanter zabeležio je 9 poena (3-6 iz igre) i 5 skokova.

Vladimir Lučić imao je 8 poena (2-8 iz igre, 4-4 penali za 26 min), 4 skoka i 2 asistencije, dok je Ognjen Jaramaz upisao 6 poena (2-9 iz igre za 23 min) i takođe 4 skoka i 2 asistencije.

Najefikasniji kod Barse bio je Aleks Abrines sa 12 poena (4-8 iz igre, 3sk), Rokas Jokubaitis dao je 8 poena (3-7 iz igre), uz po 3 skoka i asistencije, dok je Nikola Mirotić završio sa 7 poena (1-6 iz igre, 5sk).

Peta utakmica igra se u Barseloni, u utorak od 20 sati. Pobednik će u polufinalu igrati sa Real Madridom, koji je sa 3-0 u pobedama izbacio Makabi.

Monako je na domaćem terenu pobedio Olimpijakos - 78:77.

Bejkon je sa 21 poenom bio najefikasniji u Monaku, 18 je ubacio Džejms, 16 Tomas, a 14 Hol uz 10 skokova, dok Danilo Anđušić nije imao poene,a uhvatio je 3 skoka.

U redovima Olimpijakosa, 19 poena Slukasa, 17 Vezenkova, 13 Papanikolaua, a 11 Fola. Treba dodati da je meču prisustvovala NBA zvezda Kevin Durent.

Fajnal-for u Beogradu na programu je od 19. do 21. maja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track