JOKIĆU NAGRADU URUČILI U ŠTALI! Dvostruki MVP poručio: Kada budem star i debeo, pričaću deci da sam igrao dobru košarku (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Twitter

MVP NBA LIGE

JOKIĆU NAGRADU URUČILI U ŠTALI! Dvostruki MVP poručio: Kada budem star i debeo, pričaću deci da sam igrao dobru košarku (VIDEO)

Košarka -

Prvi put u istoriji NBA nagrada za najboljeg košarkaša lige uručena je u - štali!

Nikola Jokić proglašen je drugi put uzastopno za najkorisnijeg igrača NBA lige, a tim povodom svečano uručenje trofeja predstavljalo je pravo iznenađenje za dobitnika.

Nije ni slutio da će mu Amerikanci priznanje uručiti u njegovom rodnom gradu i to na mestu koje obožava - u štali i među konjima.

Nikola Jokić
foto: Pritnscreen/Twitter

Po uručenju nagrade, Nikola je dao intervju iz svoje štale u Somboru, što je potpuno ostavilo bez teksta novinare TNT-a, koji su konstatovali da nikada ranije nagrada nije uručena u štali.

"Sada ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se setiti toga i pričati deci o tome da sam nekada igrao dobru košarku. Svi znaju da sam ja isti onaj momak, i ostaću isti posle ovoga. Činjenica da sam u društvu sa svim tim momcima koji su stvarali istoriju ove lige i ovog sporta...Samo to znači mnogo i to je neverovatno nasleđe koje ostaje", rekao je Nikola.

Srpski košarkaš je i MVP nagradu dobio sa 875 glasova novinara, dok je na drugom mestu završio košarkaš Filadelfije Džoel Embid sa 706 poena.

Treće mesto zauzeo je dvostruki MVP iz 2019. i 2020. godine igrač Milvokija Janis Adetokunbo (595), a četvrti je bio Devin Buker iz Finiksa.

Ovo je prvi put da strani igrači osvoje četiri uzastopne MVP nagrade u NBA ligi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track