JOKIĆ NA JEDNOJ TRCI KONJA ZARADI 29.600 dinara: Nikoli, koji će postati najplaćeniji košarkaš u istoriji, novac uopšte nije važan
Foto: Sonja Spasić

HIT!

JOKIĆ NA JEDNOJ TRCI KONJA ZARADI 29.600 dinara: Nikoli, koji će postati najplaćeniji košarkaš u istoriji, novac uopšte nije važan

Košarka -

Nikola Jokić je, čim se završilo putešestvije Denvera u NBA plej-ofu, isključio košarkaški mod i uključio onaj konjički!

Stari kastrat

Nikola je konačno uz svoja grla i kasački sport, koji voli više od probacivanja lopte kroz mrežicu. Tako se odmah uključio u aktivnosti svoje štale „Drim kečer“. Na trci u Subotici prethodnog vikenda ostvario je trijumf - njegov pet godina stari kastrat Bruno Laumar ubedljivo je pobedio u trci na 2.150 metara, sa odličnim vremenom. Vozač i trener Jokićevih kasača je Vladimir Pribić. Pobedniku je pripalo - 29.600 dinara.

Fond 80.000 dinara

Naravno da Nikoli novac od nagrade uopšte nije važan i on se ne bavi kasačkim sportom zbog zarade, ali je interesantno da čovek koji je samo ove sezone inkasirao 31.500.000 dolara učestvuje u takmičenju koje će njegovoj štali doneti - 250 evra.

Jokić će narednog leta potpisati najveći ugovor u istoriji košarke vredan 241 milion dolara. To ga nimalo neće promeniti što se tiče njegovih konja, jer će on s velikim zadovoljstvom učestvovati u trkama u Srbiji.

Inače, nagradi fond trke u Subotici iznosio je 80.000 dinara, dok na najprestižnijim trkama u Evropi, naprimer onoj u Parizu, pobednik inkasira čak milion evra.

Nikola Jokić
foto: UKSS

Nije malo

Konja platio 50.000 evra

Jokićevo omiljeno grlo, po kojem je štala i dobila ime, jeste njegov prvi konj Drim Kečer. Nakon njega Nikola je pazario još konja, koje je plaćao i po 50.000 evra. Interesantno je da NBA superstar voli sam da priprema konje za trku, a to mu je običaj još iz vremena kad je bio klinac.

(Lazar Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track