RAZMONTIRAO JE PARTIZAN, A SADA GA ŽELI MAKABI: Bivši trener košarkaša Zvezde mogao bi da preuzme "PONOS IZRAELA"
Foto: Starsport©

rad se ceni

RAZMONTIRAO JE PARTIZAN, A SADA GA ŽELI MAKABI: Bivši trener košarkaša Zvezde mogao bi da preuzme "PONOS IZRAELA"

Košarka -

Srpski strateg u pravom krem društvu evropskih stručnjaka

Dušan Alimpijević je košarkaški trener o kojem se priča. A, kako i ne bi, kada je ove sezone sa skromnom ekipom Burse stigao do finala Evrokupa, gde je poklekao pred skupim Virtusom.

Dušan Alimpijević
foto: Starsport

Da se ceni rad Dušana Alimpijevića pokazuju informacije iz Izraela, gde tamošnji velikan Makabi ozbiljno razmišlja o njemu. Srbin se visoko kotira među kandidatima za novog trenera. Žuto-plave iz Tel Aviva na kraju sezone napustio je Grk Janis Sferopulos, a prema informacijama SDNA pored Dušana Alimpijevića, čelnici Makabija razmišljaju o Ćaviju Paskvalu treneru Zenita, koji bi mogao da napusti Rusiju i pored dvogodišnjeg ugovora, jer je klub iz Sankt Peterburga pod sankcijama. Još dvojica kandidata slove za mogućeg trenera Makabija. To su Zvezdan Milošević, bivši strateg Monaka, te Pablo Laso, trener Reala iz Madrida koji bi mogao da posle 11 godina napusti klub na kraju sezone.

Matijas Lesor
foto: Starsport

Italijanski tim koji ima evroligašku ekipu uspeo je da zaustavi Dušana Alimpijevića da dođe do svog prvog velikog evropskog trofeja. Na tom putu nekadašnji strateg košarkaša Crvene zvezde pravio je sijaset iznenađenja.

U osmini finala Evrokupa Dušan Alimpijević je sa Bursom u Beogradu uzeo meru Partizanu (103:95) kojeg je sa klupe predvodio devostruki osvajač Evrolige Željko Obradović. U četvrtfinalu bio je bolji od Cedevita Olimpije (85:83), a u polufinalu od Andore (85:68).

Dušan Alimpijević, Crvena zvezda
foto: ABA liga

U svim tim utakmicama doigravanja, ekipa Dušana Alimpijevića Bursa igrala je kao gost, pa pobede dobijaju na težini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track