PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN! LESOROVO BACANJE BILO JE REGULARNO! Sudijska komisija: 3 greške na štetu crno-belih U POSLEDNJEM MINUTU
Foto: @starsport

šok

PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN! LESOROVO BACANJE BILO JE REGULARNO! Sudijska komisija: 3 greške na štetu crno-belih U POSLEDNJEM MINUTU

Košarka -

Nezavisna komisija brojila je tri člana i na njenom čelu bio je predsednik Saša Maričić iz Kraljeva, a tokom popodneva klubovima su dostavljeni izveštaji u kojima se navodi da su arbitri napravili ukupno 11 grešaka na mecu od čega je sedam bilo na štetu Partizana, a četiri na štetu Crvene zvezde.

Odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio je četiri na štetu Partizana, a nula na štetu Crvene zvezde, a od pomenute četiri su se tri dogodile u poslednjem minutu utakmice.

Sudije su izmedu ostalog potvrdile i da nije postojao prestup kod slobodnog bacanja koje je Lesor namerno promašio na deset sekundi pred kraj.

Iz Humske su se povodom svih situacija koje su videli kao problematične, oglasili saopštenjem.

"KK Partizan izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana: 'Navijajte fer i sportski. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase: Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana. Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde.

Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana i 0 na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše. Partizan izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji", poručili su iz Partizana.

Kurir sport

Bonus video:

08:13

TERZA OTKRIO DA LI NAVIJA ZA PARTIZAN, KAD IGRA PROTIV STRANACA: Progovorio i kog bi igrača uzeo da pojača Zvezdu ŠOKIRAO IZJAVOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track