SRPSKI KOŠARKAŠKI MULJ! Evropa BRUJI o skandalima i huliganima: Povlačenje Partizana UDARNA VEST!
Foto: Printskrin

SAMI SEBI NAJVEĆI PROTIVNICI

SRPSKI KOŠARKAŠKI MULJ! Evropa BRUJI o skandalima i huliganima: Povlačenje Partizana UDARNA VEST!

Košarka -

Nema mira u srpskoj košarci.

Taman se malo smirila bura nakon skandaloznog finala ABA lige, kad je kao bomba odjeknula odluka Partizana da odustane od takmičenja u Superligi Srbije ove sezone.

Nažalost ova odluka odjeknula je snažno i u Evropi, pa strani mediji sa punim pravom pišu o srpskoj košarci u vrlo negativnom kontekstu

Nakon groznih scena u finalu ABA lige, sramote navijača oba kluba najvažnija košarkaška vest iz "zemlje košarke" je istupanje najtrofejnijEg kluba u državi.

Tako najtiražniji španski dnevnik "Marca" piše o tome, obaveštava naciju o istupanju Partizana iz ovogodišnjeg takmičenja pod naslovom

"Istorijska odluka Obradovićevog Partizana: Istupa iz plej-ofa kao kazna za svoje huligane".

U tekstu je preneseno saopštenje crno-belih posle kojeg je i definitivno postalo jasno da već imamo jednog poznatog finalistu koji je tu došao bez borbe sa Partizanom.

Ružna dešavanja iz srpske košarke prenose i grčki, hrvatski, slovenački, italijanski i drugi najuticajniji mediji na Starom kontinentu.

Hrvatski portal "Index.hr", uz sliku Obradovića sa jednog od prethodnih derbija gde izlazi sa terena uz zaštitu žandarmerije, donosi informaciju o odluci crno-belih.

"KK Partizan: Povlačimo se iz srpske lige. Ne želimo biti deo huliganskih obračuna", piše Indeks koji takođe u celosti objavljuje saopštenje KK Partizan.

Među prvima je saopštenje i odluku crno-belih preneo i specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops", uz naslov koji je zapravo Partizanova poruka iz objave:

"Partizan se povukao iz plej-ofa srpske lige i traži izbacivanje huligana", kaže naslov vesti na ovom portalu.

Željko Obradović je lepo rekao nedavno posle jedne od utakmica finala

"Šta će Evropa da kaže kad vidi šta se ovde radi?".

Nažalost, rekla je.

Ipak stigli su i tvitovi podrške za ovakav potez Partizana.

Oglasio se poznati litvanski košarkaški novinar Donatas Urbonas koji smatra ovu odluku ispravnom.

"Trebalo bi da usvojimo politiku nulte tolerancije da ne dovodimo igrače/trenere/sudije u opasnost. Nadam se da je ovaj primer Partizana da isključi sebe iz ostatka plej-ofa Srpske lige prvi korak napred da se ovo zaustavi", napisao je Litvanac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track