PROKLETSTVO PEHARA Neverovatna trenerska sudbina Saše Đorđevića: Čim osvoji TITULU gazde mu spreme OTKAZ!
Foto: Dado Đilas

smena na pomolu

PROKLETSTVO PEHARA Neverovatna trenerska sudbina Saše Đorđevića: Čim osvoji TITULU gazde mu spreme OTKAZ!

Košarka -

Drugu godinu zaredom Đorđević bi mogao da dobije otkaz odmah nakon osvajanja titule

Bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević najverovatnije će biti smenjen na mestu trenera Fenerbahčea, iako je sa turskim klubom osvojio šampionsku titulu.

Đorđević je u finalnoj seriji prvenstva Turske napravio veliko iznenađenje, pošto je sa 3:1 u seriji srušio aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Efesa. Iako pred start finala Feneru gotovo niko nije davao šanse, Đorđevićev tim je uspeo da napravi iznenađenje i osvoji šampionski pehar.

Aleksandar Đorđević, Marko Gudurić, Fenerbahče
foto: Tviter

Nažalost, samo dan nakon velikog uspeha priča se o njegovoj smeni. Navodno, Đorđeviću je otkaz spremljen već nakon regularnog dela sezone u Evroligi, pošto njegov tim nije uspeo da izbori mesto u plej-ofu elitnog takmičenja. Nedeljama unazat se spekuliše da su čelnici kluba već našli novog trenera, grčkog stručnjaka Dimitrisa Itudisa, koji je rešio da napusti CSKA.

Ako se ispostavi da je priča o smeni Đorđevića tačna, srpski stručnjak će drugu godinu zaredom napustiti klub sa kojim je postao šampion države. Naime, Sale je prošle godine napravio čudo u Italiji, kada je sa Virtusom u finalnoj seriji srušio tadašnjeg učesnika Fajnal fora Evrolige, ekipu Armanija. I tada su ga rezultati u Evropi skupo koštali. Virtus nije uspeo da kroz Evrokup izbori plasman u Evroligu, pa je smena bila neizbežna.

Šampionski pehar je očito uklet za Saleta...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track