KAKO JE NELSON RVAČKIM ZAHVATOM PREVRNUO MILUTINOVA: Opšta tuča igrača, izbacivanje publike i KOŠARKA 5 NA 3 (VIDEO)
Foto: @starsport

sećanje

KAKO JE NELSON RVAČKIM ZAHVATOM PREVRNUO MILUTINOVA: Opšta tuča igrača, izbacivanje publike i KOŠARKA 5 NA 3 (VIDEO)

Košarka -

Prošlo je tačno osam godina odigran je jedan od najskandaloznijih derbija u istoriji

Na današnji dan, 14. juna 2014. godine, izbila je žestoka tuča igrača na košarkaškom večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Sramni incidenti u nedavno završenoj finalnoj seriji ABA lige zaprepastili su javnost u Srbiji, međutim, nemile scene na mečevima "večitih" nažalost nisu neuobičajena pojava.

Ljubitelji košarke u našoj zemlji dobro pamte večiti derbi koji se odigrao pre tačno osam godina u prvom meču finalne serije plej-ofa domaćeg šampionata. Utakmicu su obeležili brojni incidenti, povlačenje ekipe sa terena, opšta tuča igrača, da bi sve kulminiralo završnicom u kojem je viđena borba „pet na tri". Na kraju, Zvezda ostvarila pobedu (97:88).

Demarrkus Nelson, Nikola Milutinov
foto: @starsport

Zvezda je bolje otvorila meč, na poluvremenu je imala i dvocifrenu prednost 45:32, međutim, Partizan je u nastavku zaigrao bolje i učinio utakmicu rezultatski neizvesnom i onda su počeli da se ređaju incidenti.

Najpre je trener Duško Vujošević povukao ekipu sa terena u finišu treće četvrtine jer je bio nezadovoljan suđenjem Beloševića, Obrkneževića i Nikolića. Nakon 15-ak minuta crno-beli su se vratili na teren i meč je nastavljen. Početkom poslednjeg perioda igre nakon prekršaja Bertansa u napadu došlo je do koškanja i fizičkog okršaja Nelsona i Milutinova.

Demarrkus Nelson, Nikola Milutinov
foto: @starsport

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson je rvačkim zahvatom "prevrnuo" daleko snažnijeg centra Partizana Nikolu Milutinova i tresno ga na parket, pa je nastala opšta tuča na terenu. Na teren su uleteli sa klupe Saša Pavlović i Žofri Lovernj da prane saigrača, nastao je opšti haos. U tim momentim svašta je letelo sa tribina ka akterima derbija, pa je sudijska trojka odlučila da prekine meč i isprazni halu. Nakon 45 minuta utakmica je nastavljena, a nakon brojnih isključenja samo osam igrača imalo je pravo da igra. Kod crno-belih na terenu su ostali Bogdanović, Tepić i Lovernj, dok je Zvezda imala petoricu igrača Rebića, Dženkinsa, Lipovljiva, Simonovića i Katića. Brojčano nadmoćni crveno-beli su stigli do pobede.

VEŽBAO U ULIČNIM TUČAMA

Rvački zahvat kojim je Amerikanac “prevrnuo” Milutinova definitivno je izazvao najviše reakcija u javnosti.

"Nisam nikad trenirao rvanje. To je prirodni instinkt. Učestvovao sam u mnogim uličnim tučama u svom životu, i u takvim situacijama mi nije prijatno", rekao je Nelson nakon incidenta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track