U ČAST SRPSKOG KOŠARKAŠA: Turnir mladih Stevan Jelovac na Košu za sreću!
Foto: Koš za sreću

humanitarna akcija

U ČAST SRPSKOG KOŠARKAŠA: Turnir mladih Stevan Jelovac na Košu za sreću!

Košarka -

Krajem prošle godine Srbiju je šokirala vest o smrti reprezentativca Stevana Jelovca.

U njegovu čast će na humanitarnoj utakmic "Koš za sreću" prvi put biti odigran Turnir mladih "Stevan Jelovac".

Meč budućih šampiona je godinama standardni deo Koša za sreću, a od ove godine nosi ime preminulog košarkaša kao želju organizatora da očuvaju sećanje na Stevana Jelovca. Prijateljstvo Koša za sreću i Jelovca počelo je još 2014. kada je odigran prvi humanitarni meč na kom je bio i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Mege, Lijetuvos Ritasa, Nižnjeg, Saragose...

Koš za sreću
foto: Koš za sreću

Jelovac je igrao prvi Koš za sreću na Fontani, a potom i drugi 2015. Treći nastup mu je bio u Novom Sadu kada se meč za sreću igrao ispred Spensa 2017, kao i godinu dana kasnije kada je četvrti put ovaj košarkaš igrao dobrotvornu utakmicu. Pošto se sa Fontane utakmica preselila na Kalemegdan, i 2018. ju je igrao Stevan Jelovac, učestvovao, pomogao i družio se, te ujedno činio priču Koša za sreću lepšom.

Koš za sreću
foto: Koš za sreću

Turnir mladih će pred meč javnih ličnosti od 18 časova u utorak igrati KK Gorica iz Sremčice i KK Beostajl iz Železnika.

"Koš za sreću" će nakon meča Turnira mladih "Stevan Jelovac" igrati proslavljeni košarkaši Željko Rebrača, Stefan Birčević, Luka Mitrović, Ivan Paunić, Branko Lazić... Glumci Miodrag Dragičević, Stevan Piale, Mladen Sovilj, teniser Hamad Međedović, učesnici Survivor-a Stefan Nevistić i Stevan Stevanović, reperi Boško Ćirković Škabo, Nikola Jelić Mikri, Miloš Grubor Bigru i mnogi drugi.

Koš za sreću
foto: Koš za sreću

"Koš za sreću" će ove godine prikupljati sredstva za izgradnju kuće ugroženoj porodici Stojićević iz Pećinaca. Samohrana majka Svetlana Stojićević iz Prhova u opštini Pećinci živi u veoma teškim uslovima sa četvoricom sinova, Bojanom (11), Milanom (14), Markom (15) i Kristijanom (17), te ocem Radovanom koji nema uslova za penziju, a Svetlana nema posao i život joj je dodatno otežan slabovidošću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track