OČEKUJTE RAT VEČITIH ZA ORLOVE! Zvezda i Partizan jure domaća pojačanja: Bjelica, Milutinov i Petrušev su TOP OPCIJE
Foto: Starsport©, Profimedia

POTRAGA

OČEKUJTE RAT VEČITIH ZA ORLOVE! Zvezda i Partizan jure domaća pojačanja: Bjelica, Milutinov i Petrušev su TOP OPCIJE

Košarka -

Srpski evroligaši moraju da naprave konkurentne ekipe za Evroligu, a najteže je naći dobrog srpskog košarkaša

Predrag Gajić Pred Crvenom zvezdom i Partizanom mnogo je posla - treba "renovirati" ekipe i dovesti adekvatna pojačanja kako u Evroligi večiti ne bi bili topovsko meso.

Zato se pomno prate kretanja na tržištu igrača, posebno su interesantna domaća pojačanja, a oba naša predstavnika u eliti teže da u svojim redovima imaju što više srpskih imena. Crveno-beli su prošle godine uspeli u tome, a u Zvezdi ugovori ističu Dejanu Davidovcu, Branku Laziću, Nejtu Voltersu, Ostinu Holinsu i Maiku Cirbesu, dok se Partizan suočava sa istekom saradnje sa Dalasom Murom, Radetom Zagorcem, Nemanjom Dangubićem i Matijasom Lesorom.

Koga bi to srpski evroligaši mogli da dovedu, a da ti srpski igrači imaju kvalitet za elitu? Svakako je najjače ime - Nemanja Bjelica!

Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Sjajni krilni centar je osvojio NBA prsten sa Golden Stejtom, istekao mu je ugovor i on je slobodan igrač. Nema sumnje da bi ga rado u svojim redovima videli i Zvezda i Partizan. Pitanje je da li popularni Beli, koji je ranije dovođen u vezu sa crno-belima, može da dobije zadovoljavajuću NBA ponudu ili mu više prija da se sa 34 godine vrati u Srbiju.

Nikola Milutinov
foto: Starsport

Nikola Milutinov spada u red top evropskih centara, on sigurno napušta CSKA, ali pitanje je da li naši klubovi uopšte mogu da konkurišu za njega. Teško da mogu da pariraju bogatim ponudama Barselone, Virtusa, Fenerbahčea i Olimpijakosa... Zvezdi, ako ne produži saradnju sa Voltersom, biće potreban startni plejmejker.

Stefan Jović
foto: Profimedia

Možda je rešenje iskusni Stefan Jović, koji verovatno neće produžiti ugovor sa Panatinaikosom. Oko mladog centra Filipa Petruševa mogao bi da se povede rat Partizana i Crvene zvezde. On je prošlog leta bio na pragu Partizana, ali se u poslednjem trenutku odlučio za Efes, gde nije dobio prostor za igru. Takvu grešku više ne sme da ponovi.

Danilo Anđušić
foto: Profimedia

Slobodan je i vrsni šuter Danilo Anđušić, njegove košgeterske sposobnosti mogle bi da se iskoriste u Evroligi, pošto ima veliko iskustvo igranja na najvišem nivou. antrfile

Potpis Radonjića prioritet

Crvena zvezda, za razliku od Partizana, moraće da reši i problem isteka ugovora trenera.

Dejan Radonjić, najtrofejniji stručnjak u istoriji kluba, već je istakao da je njegova želja da ostane na Malom Kalemegdanu, a sada je sve stvar pregovora.

Kurir sport/P.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja