DA LI JE KONAČNO VREME DA ZAIGRA U NBA LIGI?! Jokić preuzeo stvar u svoje ruke, ZAHTEVA od Nagetsa da mu dovedu ovog Srbina!
Foto: Profimedia

SRPSKI TANDEM

DA LI JE KONAČNO VREME DA ZAIGRA U NBA LIGI?! Jokić preuzeo stvar u svoje ruke, ZAHTEVA od Nagetsa da mu dovedu ovog Srbina!

Košarka -

Večeras će jedan Srbin dobiti klub u NBA ligi, a tema u Americi je drugi srpski košarkaš

Prema poslednjim prognozama, Nikola Jović će biti izabran u prvoj rundi drafta koji će biti održan u noći između četrvtka i petka.

Košarkaš koji je prošlu sezonu proveo u Megi, oduševio je skaute tokom boravka u SAD, a nekoliko ekipa je zainteresovano za njegov potpis.

On, ipak, nije jedini sprski košarkaš o kojem se priča u Americi.

Prema informacijama koje je preneo američki portal "Bličer report", Nikola Jokić uveliko pokušava da nagovori Denver Nagetse da dovedu Vasilija Micića.

Pravo na dvostrukog uzastopnog šampiona Evrolige i MVP tog takmičenja ima Oklahoma, a pomenuti izvor navodi da Jokić koristi svoj uticaj kako bi pokušao sebi da obezbedi pojačanje za koje smatra da bi pomoglo ekipi iz Kolorada.

Micić i Jokić
Micić i Jokićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Prethodnih dana su kružile spekulacije da su za Micića zainteresovani San Antonijo, Milvoki i Čikago iako još uvek nije izvesno da li će plejmejker krenuti "preko bare", ili će nastaviti da dominira evropskim halama.

Micić je izabran 2014. godine kao 52. pik od strane Filadelfije, ali je 2020. godine pravo na njega dobila Oklahoma prilikom jednog trejda između ta dva tima.

Srbin je prethodne sezone u Evroligi beležio 18,2 poena, 4,6 asistencija i 2,7 skokova u Evroligi uz prosednih 17,5 indeksnih poena po utakmici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track