NIKO NEĆE MOĆI DA RAZUME KROZ ŠTA SMO PROŠLI Izbacivanje, povratak, kritike! Rat u Ukrajini doneo Beronu najluđu sezonu u karijeri
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

SANT PETERBURG

NIKO NEĆE MOĆI DA RAZUME KROZ ŠTA SMO PROŠLI Izbacivanje, povratak, kritike! Rat u Ukrajini doneo Beronu najluđu sezonu u karijeri

Košarka -

Američki košarkaš, Bili Beron, slobodan je igrač nakon sezone u kojoj je igrao za Zenit.

Uz Berona, klub iz Sant Peterburga napustili su još i Džordan Lojd, Džordan Miki i Aleks Pojtres nakon što su posle velikog preokreta u finalu VTB lige protiv CSKA osvojili titulu.

Nekadašnji bek Crvene zvezde pamtiće ovu sezonu više nego bilo koju drugu. Neverovatnom finalu protiv Moskovljana prethodio je haos zbog rata u Ukrajini.

Američki košarkaši su na kratko napustili Rusiju kada su počeli sukobi, ali su odlučili da se vrate. Nisu mogli da igraju u Evroligi jer je odluka organizacije bila da suspenduje sve ruske klubove.

"Četvrto mesto u Evroligi, izbacivanje, vraćanje kući, nagovaranje jedni drugih da se vratimo, kritike, preokret posle 3:1 u finalu. Niko neće moći da razume kroz šta smo prošli ove sezone", poručio je Beron preko društvene mreže Tviter.

Bili Beron
foto: Profimedia

Bili Beron je Evroligi u proseku beležio 11,2 poena, 2,2 asistencije uz 35 odsto pogođenog šuta za tri poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track