ŠOK SAZNANJE! Prvi pik na NBA draftu boluje od NEIZLEČIVE BOLESTI: Na svakom meču izgubi po 3 kilograma! (FOTO)
Foto: AP

NBA

ŠOK SAZNANJE! Prvi pik na NBA draftu boluje od NEIZLEČIVE BOLESTI: Na svakom meču izgubi po 3 kilograma! (FOTO)

Košarka -

Prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu odmah je privukao veliku pažnju svetske javnosti.

Osim što je njegov izbor bio potpuno iznenađenje za sve poznavaoce igre pod obručima u najjačoj košarkaškoj ligi, Bankero je pažnju privukao i neobičnim stajlingom.

On je na svečanost povodom NBA drafta došao u ljubičastom odelu protkanom cirkonima, dok je oko vrata imao orglicu sa svojim inicijalima.

Paolo Bankero
foto: AP

Novi košarkaš Orlando Medžika igra na poziciji krilnog centra i visok je 208 santimetara. Prošle sezone u dresu čuvenog koledža Djuk prosečno beležio 17,2 poena, 7,8 skokova i 3,2 asistencije.

Iako je rođen u Sjedninjenim Američkim Državama, samo dva sata pre početka drafta potvrdio je da će od sledećeg leta nositi dres reprezentacije Italije, čije korene vuče sa očeve strane.

A ono što se još vezuje za njega jeste da pati od neizlečive bolesti, o kojoj je pisao portal "Showbizcorner.com" početkom godine.

Paolo Bankero
foto: AP

Naime, ovaj mladić ima još uvek nepoznatu bolest koja dovodi do prekomernog znojenja. Američki mediji još uvek nisu objavili u čemu je problem, ali se pretpostavlja da je posledica rada štitne žlezde. I to uglavnom tvrde ljubitelji košarke upućeniji u medicinu.

Tokom svakog meča Bankero navodno izgubi oko tri kilograma (oko litar i po znoja), pa je morala da se pronađe formula da ostane hidriran. Zbog toga pije tokom svakog meča posebna proteinska pića koja mu daju dodatnu energiju.

Bankero je imao problem i u prethodnoj sezoni jer su nedovoljna hidratacija stvara strašne grčeve, zbog kojih je i propustio mečeve sa Kentakijem i Gonzagom, pa je zbog toga, iako najtalentovaniji, trebalo da završi u nekom klubu koji kasnije bira.

Ipak, Orlando je svesno preuzeo rizik, verovatno znajući kako može da reši ili barem ublaži njegov problem.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track