NIKOLA JOKIĆ U CENTRU PAŽNJE NA HIPODROMU: Evo zbog čega je svetski superstar došao u Beograd! (VIDEO)
Foto: Stefan Stojanović

konjički sport

NIKOLA JOKIĆ U CENTRU PAŽNJE NA HIPODROMU: Evo zbog čega je svetski superstar došao u Beograd! (VIDEO)

Košarka -

Oba grla iz štale "Drim kečer" iz Sombora, koje je vozio Vladimir Pribić, treći u kasačkim trkama. - Ukupno startovalo 106 konja, 55 kasača!

Slavni srpski košarkaš više voli svoje kasače iz Sombora nego sport u kome je jedna od vodećih svetskih zvezdi! Nikola Jokić odmor pred Evrobasket koristi za opuštanje i uživanje na hipodromima, od rodnog Sombora, Subotice, pa sve do Stokholma, gde je krajem maja na "Solvali" bio na čuvenom kasačkom spektaklu "Elitlopet", kako bi pružio podršku prijatelju iz Italije Alesandru Goćadoru, jednom od najboljih evropskih vozača i trenera.

Nikola Jokić
foto: Stefan Stojanović

U nedelju je Nikola Jokić bio u centru medijske pažnje na Beogradskom hipodromu, jer se na najstarijem sportskom objektu u Beogradu održao jubilarni 100. galopski derbi.

Nikola Jokić je naravno iz Sombora došao u Beograd najviše zbog kasačkih trka.

Nikola Jokić
foto: Stefan Stojanović

Organizatori iz famoznog sportskog udruženja BRC, od koga se delimično javno ogradio i direktor JP Hipodrom Beograd Veljko Rosić, prenatrpali su program, pa je u sedam galopskih i isto toliko kasačkih trka, startovalo ukupno 106 konja (55 kasača), među kojima su dva Jokićeva grla iz štale "Drim kečer" iz Sombora, Harli d Enerdži i Čarizma Spric, koje je vozio Vladimir Pribić, zauzela treća mesta. Nikolin otac Branislav Jokić je godinama unazad jedan od najaktivnijih članova uprave Udruženja za kasački sport Srbije (UKSS).

BRC kasački derbi
foto: UKSS

Inače, glavnu kasačku trku, tzv. BRC derbi (kriterijum za grla domaćeg odgoja od četiri godine, 2600 m, autostart, 100.000 dinara), dobilo je žensko grlo porodice Kiš, Tur de Luks (A. Anđal), sa vremenom 1:21,4 prosečno po kilometru. Pehar im je predao jedini ovlašćeni zastupnik BRC-a Mihajlo Vasić.

1 / 3 Foto: Stefan Stojanović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track