STRAŠAN TRANSFER PARTIZANA! Klub potvrdio - dolazi iz Barselone i biće MEGA POJAČANJE ekipi Željka Obradovića
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

TRANSFER BOMBA

STRAŠAN TRANSFER PARTIZANA! Klub potvrdio - dolazi iz Barselone i biće MEGA POJAČANJE ekipi Željka Obradovića

Košarka -

Košarkaški klub Partizan ozvaničio je veliko pojačanje za narednu sezonu.

Nakon što je Danilo Anđušić ponovo zadužio crno-bele boje, ekipu Željka Obradovića pojačaće i veliko košarkaško ime.

Crno-beli su u nedelju ujutru potvrdili da u Beograd stiže Dante Egzum!

Košarkaš iz Australije koji igra na pozicijama beka i krila je prošle sezone igrao polufinale Evrolige i finale Endesa lige, a u Barselonu je stigao u oktobru 2021. godine nakon sedam godina u NBA ligi. Egzum je draftovan iste 2014. godine, isto kao i Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, samo što je izabran znatno ranije od njih dvojice. Bio je peti pik na draftu, ali nije ispunio sve što su mu predviđali kada je išao u najjaču ligu na svetu.

U NBA je igrao za Jutu i Klivlend pre nego što je pošao u Evropu.

U Evroligi je prošle sezone beležio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija po utakmici, dok je u španskom prvenstvu imao nešto bolji učinak. Poznat je po atraktivnim zakucavanjima, a u martu ove godine je pominjao navijače Partizana kada je pričao o dolasku u Evropu.

"Mislim da je odlučujuća želja bila da igram pred navijačima. Oduvek sam bio fan... Znate, jedan od mojih saigrača voleo je Partizan i uvek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove lude navijače. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu...", pričao je Egzum.

Barselona uveliko radi na pojačanjima, a u subotu je obavestila javnost da je sa Valensijom postigla dogovor o preuzimanju prava na Nikolu Kalinića.

Pretpostavlja se da Katalonci sada čekaju samo da košarkaš Crvene zvezde odluči da li želi da pređe u Španiju ili da ostane u Beogradu. Ako odluči da se preseli u Barselonu, na neki način bi poslužio kao zamena za Eksuma.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track