PARTIZAN DANAS TROŠI MILIONE! Pre samo šest godina bilo je potpuno drugačije, Mića Berić izneo ŠOKANTNE PODATKE!
Foto: Starsport©

Au, razlike

PARTIZAN DANAS TROŠI MILIONE! Pre samo šest godina bilo je potpuno drugačije, Mića Berić izneo ŠOKANTNE PODATKE!

Košarka -

Gotovo da nema dana da ne odjekne neko bombastično pojačanje u srpskoj košarci, Partizan i Crvena zvezda u skladu sa evroligaškim ambicijama dovode igrače od čijih se ugovora vrti u glavi.

Iz perspektive od pre samo nekoliko godina aktuelni budžet crno-belih i košarkaši koje angažuju sportski direktor Zoran Savić i trener Željko Obradović izgledaju kao naučna fantastika.

Minimalni budžet za Evroligu je 7,5 miliona evra, a "večiti" će ga sigurno dobro podebljati, pa prema rečima predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića, on može da iznosi i 12 miliona evra.

Miroslav Berić, nekadašnji košarkaš Partizana, u sezoni 2015/2016. bio je potpredsednik kluba. Partizan je grcao u dugovima, novca je bilo malo, pa je u skladu s tim i sastavljana ekipa.

Kk Partizan
foto: Starsportphoto

- Kad sam bio u rukovodstvu Partizana, pričam za sezonu 2015/16, znam kojim sam budžetom raspolagao i koje plate sam nudio igračima, pa me je sad sramota - rekao je Berić u podkastu s Lukom i Kuzmom.

Kako je naglasio, za samo šest godina situacija se drastično promenila.

- To se deli sa 100. Drago mi je što možemo da uđemo u fajt s drugim evroligašima oko dovođenja igrača. Znam kako je bilo tada. Neobično je ovo što se dešava, svi sad barataju brojevima, imaju razne informacije... Mada, ne mogu da kažem da mi nije drago kada Partizan i Zvezda mogu da dovedu vrhunske igrače. Mislim da je te sezone Metalac iz Valjeva imao veći budžet od Partizana. To je bio tim da si razmišljao o borbi za opstanak ili nekoj sredini tabele.

Kevin Džons, Adin Vrabac
foto: Starsportphoto

Bio je Berić i konkretan, najskuplji košarkaš crno-belih tada je bio krilni centar Kevin Džouns.

- Mislim da sam trenerom Džikićem pogodio i da smo izvukli 200% mogućnosti. Najskuplji igrač nam je bio Kevin Džouns, koštao je 120.000 dolara. Ubedljivo najskuplji. Da ne pričam kakav ugovor sam ponudio reprezentativcu BiH (Adin Vrabac, prim, aut.), i mene je sramota sada, ali tako je bilo. On je zasluživao pet puta više, pošteno je odradio svoje. Ionako sam nosio fasciklu s tužbama iz sezone 2009/2010, kada smo otišli na fajnal-for. Bilo je tu četiri-pet tužbi. Mi smo dva puta dobili Zvezdu tada, a ona je bila 10 puta jača. Počeli smo sezonu s jednim sponzorom, a na kraju samo završili na petom mestu ABA lige, što je veliki uspeh - zaključio je Berić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track