BIVŠI NBA AS PRED VRATIMA CRVENE ZVEZDE: Šampion završio veliki posao, stiže ozbiljno pojačanje za EVROLIGU
Foto: EPA

brz kao vetar

BIVŠI NBA AS PRED VRATIMA CRVENE ZVEZDE: Šampion završio veliki posao, stiže ozbiljno pojačanje za EVROLIGU

Košarka -

Amerikanac koji igra za Portoriko novi plej crveno-belih

Šabaz Nejpier, nekadašnji NBA košarkaš, biće novo pojačanje KK Crvena zvezda. Plejmejker sa šestogodišnjim stažom u najjačoj ligi na svetu pojačaće ekipu trenera Vladimira Jovanovića.

Šabaz Nejpier
foto: EPA

Crvena zvezda je više nedelja vodila pregovore sa agentima košarkaša, ali i sa njim lično. Nije bilo lako privoleti Amerikanca da dođe u Beograd, posebno što ga je tražio i Armani. Radi se o izuzetno brzom plejmejkeru, igra desnom rukom, impozantne tehnike. Visok je samo 183 centimetra, a Zvezdini navijači se nadaju da će ponoviti role Markusa Vilijamsa.

Šabaz Nejpier (31) rođen je u mestu Roksberi u Masačusetsu, u Americi, ali je zahvaljujući majci koja je iz Portorika igrao za reprezentaciju te zemlje. Završio je koledž Jukon, bio draftovan kao 24. igrač od Šarlota 2014. godine, koji su ga prosledili Majamiju. Sa timom iz Floride zaigrao je u NBA lige, a igrao je i za Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington.

U Evropu je stigao 2021. godine kada je potpisao za Zenit iz Sankt Peterburga. Uprkos dobim partijama, Nejpierova sezona je skraćena zbog povrede zgloba već u septembru. Dok se oporavljao od povrede raskinuo je krajem februara ugovor sa Zenitom usled suspenzije ruskih timova zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Proteklih nedelja trenirao je na svom univerzitetu Jukon.

Šabaz Nejpir biće peto pojačanje Crvene zvezde ovog leta. To ujedno i znači da Miloš Teodosić neće doći na Kališ, što se i nije dalo za očekivati, jer ima unosan ugovor sa Virtusom. Pre Nejpira, crveno-beli su potpisali Nemanju Nedovića, Hasana Martina, Džona Holanda i Dalibora Ilića. Pominje se da bi Crvenu zvezdu mogao da pojača i Kris Singlton, dok se na poziciji centra čeka Filip Petrušev koji je još na Letnjoj NBA ligi u Americi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track