EVROBASKET ĆE GRMETI! Predstojeće prvenstvo Starog kontinenta prepuno MVP zvezda! BIĆE NAJJAČE U ISTORIJI!
Foto: Profimedia, Peđa Milosavljević/Stars Sport

TOP

EVROBASKET ĆE GRMETI! Predstojeće prvenstvo Starog kontinenta prepuno MVP zvezda! BIĆE NAJJAČE U ISTORIJI!

Košarka -

Prvenstvo Evrope u košarci u septembru biće prepuno velikih zvezda i MVP-jeva!

Zato i ne čudi što vlada ogromno interesovanje za Evrobasket u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Takođe, od poslednjeg šampionata su prošle četiri godine, pa će biti izuzetno zanimljivo.

Učešće su potvrdili neki od najboljih košarkaša današnjice. Predvodi ih centar Srbije Nikola Jokić, najkorisniji košarkaš NBA lige, koji će biti glavna uzdanica našeg selektora Svetislava Pešića.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: AP

Janis Adetokumbo, popularni „grik frik“, obradovao je Grke, jer je definitivno odlučio da obuče dres reprezentacije i biće njihova prva zvezda. Janis je dva puta proglašavan za najboljeg igrača u NBA.

Janis Adetokumbo
Janis Adetokumbofoto: AP

Luka Dončić je superstar u najjačoj ligi na svetu, a tako će biti i na Evrobasketu. Slovenci su oduševljeni što će, pored njega, u ekipi imati i Gorana Dragića.

Vasilije Micić donosi čak tri MVP titule, prošle sezone je bio najbolji igrač prvog dela i fajnal-fora Evrolige, a i ove je dominirao na završnom turniru. Kako zaobići Miloša Teodosića, koji i dalje igra na vrhunskom nivou i koji je bio MVP finala Evrokupa.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Mi samo možemo da žalimo što se povredio Bogdan Bogdanović, najbolji strelac prethodnog Svetskog prvenstva, s njim bi Evrobasket bio još jači.

I on pristao

Nurkić prva zvezda BiH

Jedan od najboljih NBA igrača na poziciji centra i krilnog centra Jusuf Nurkić odlučio je da brani boje Bosne i Hercegovine na EP! Nesumnjivo da je on najveće pojačanje za ekipu selektora Adisa Bećigarića. Njegove brojke iz prošle sezone u Portlandu su sjajne - 15 poena i 11 skokova po meču.

Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkićfoto: Profimedia

(Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track